Wat kun je allemaal met couscous maken? Dat is een vraag die veel mensen zich afvragen. Couscous is namelijk een hele flexibele ingrediënt. Je kunt er verschillende gerechten mee maken, van simpele maaltijden tot uitgebreide diners. In dit blog post geven we je wat ideeën over de mogelijkheden met couscous. We laten je zien hoe je couscous kunt bereiden en geven je verschillende recepten om uit te proberen!

Waar komt Couscous vandaan?

Couscous is afkomstig uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Het is gemaakt van durumtarwe of Gerstemeel en wordt meestal gekookt in water of bouillon. couscous wordt ook wel "kleine couscous" genoemd. Het is een populaire maaltijd in veel landen, zoals Marokko, Algerije, Tunesië en Libië. Couscous wordt ook steeds populairder in westerse landen. In Nederland kun je couscous bijvoorbeeld kopen in de supermarkt of toko.

Wat zijn nou lekkere recepten om te maken met couscous?

Couscous met kip en groenten

Couscous met kip en groenten is een van de meest populaire couscous recepten. Je kunt hier allemaal lekkere ingrediënten voor gebruiken, zoals:

– kipfilet
– ui
– paprika
– tomaat
– kruiden (bijvoorbeeld peterselie, basilicum, oregano)

Couscous met kip en groenten is eenvoudig te maken. Je kookt de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ook kun je de kipfilet bakken of grillen. Daarna snijd je de groenten en voeg je ze toe aan de couscous. Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout.

couscous salade met feta en olijven

Een ander lekker couscous recept is couscous salade met feta en olijven. Je kunt hier allemaal lekkere ingrediënten voor gebruiken, zoals:

– couscous
– feta
– olijven
– tomaat
– komkommer
– ui
– kruiden (bijvoorbeeld peterselie, basilicum, oregano)

Couscous salade met feta en olijven is ook eenvoudig te maken. Je bereidt de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Daarna snijd je de feta en olijven in stukjes en voeg je ze toe aan de couscous. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak. Tot slot roer je nog een paar verse kruiden door de couscous salade.

Is couscous een gezond alternatief?

Couscous wordt vaak gezien als een gezond alternatief voor rijst of pasta. couscous bevat namelijk veel voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en eiwitten. couscous kan daarnaast ook glutenvrij zijn (wel goed lezen op de verpakking want het kan verschillen).

Wil je meer ideeën over couscous recepten? Bekijk dan deze website: met verschillende couscous recepten. Hier staan verschillende lekkere couscous recepten die je kunt proberen!

Wat kun je allemaal met couscous maken?