Het voordeel van in de zomer jarig zijn is natuurlijk dat je jouw verjaardag buiten kunt vieren. Ik heb een groot gezin en een familie die even groot is, daarom vier ik graag mijn verjaardag buiten. In tegenstelling tot mij is de meerderheid van mijn familieleden in de winter jarig. Heb ik even mazzel! Gelukkig kan ik lekker in de buitenlucht verjaren. Lees in dit blog hoe ik mijn tuin voorbereid op dit jaarlijkse feest!

Anders dan anders

Helaas is het dit jaar wel andere koek dan andere jaren natuurlijk, door de Coronacrisis. Dit zorgt er voor dat we dit jaar met een stuk minder veel mensen in mijn tuin kunnen zitten. Ik woon in het Gooi, daarom zou ik normaliter gewoon de tuin volledig open gooien en al mijn familie uitnodigen en een groot feest geven.

Dat is dit jaar echter niet mogelijk. Nu is dat niet het einde van de wereld, dus zal ik andere manieren moeten vinden om toch mijn familie over de vloer te laten komen tijdens mijn verjaardag.

Dit moet natuurlijk wel volgens de richtlijnen van onze overheid! Daarom heb ik een paar dingen bedacht waar ik mezelf aan ga houden tijdens het feest.

Hoe jij jouw verjaardag kunt vieren in de 1,5 meter maatschappij

Op een verantwoorde manier samenkomen is makkelijker gezegd dan gedaan en toch is het van essentieel belang dat dit wel gebeurt. Daarom heb ik een aantal dingen op een rijtje gezet zodat ik en mijn familieleden zich aan de maatregelen kunnen houden.

Het is natuurlijk niet toegestaan om meer dan 3 gasten over de vloer te hebben, daarom heb ik een schema gemaakt voor al mijn familieleden, waarin staat wie wanneer langs kan komen, als ze dat willen. Op deze manier kan toch iedereen langs komen en houden we onszelf netjes aan de regels!

In navolging op het bovengenoemde idee, heb ik vervolgens bedacht om meerdere loungesets bij Tuinmeubelland te halen. Ik had er al twee in mijn tuin staan maar vind het toch verantwoorder om er meerdere aan te schaffen, zodat we ze kunnen wisselen. Dat is toch een stuk verantwoorder dan iedereen op dezelfde lounge set te laten plaatsnemen.

Als laatste heb ik besloten om dit jaar toch maar geen cadeaus in ontvangst te nemen. Het mag er dan misschien we bij horen, maar toch denk ik dat het verantwoordelijker is als het dit jaar niet gebeurt. Je weet namelijk niet waar het pakket is geweest en of het niet in aanraking is geweest met het virus.

Dit zijn de maatregelen die ik ga treffen voor mijn verjaardag aankomende week, laat me weten wat jullie ervan vinden in de reacties!

Verjaardag vieren in de tuin voor familie