De hoofdhuid van de gemiddelde Nederlandse man is bedekt met haar. Helaas beschikt niet iedereen over een volle haarbos. Er zijn mensen die er vrijwillig voor kiezen om hun hoofd kaal te scheren, maar er zijn ook mannen die te maken hebben met haaruitval. Dit kan ervoor zorgen dat jij inhammen krijgt. Daarnaast kan er een kale plek ontstaan bij de kruin op jouw achterhoofd. Dit levert geen fraai gezicht op. Als man wil je daarom niet te maken krijgen met haaruitval. Gelukkig zijn er manieren om haaruitval te voorkomen.

Verbeter de doorbloeding van haarzakjes

Net als andere delen van jouw lichaam, moeten ook haarzakjes van voldoende vers bloed voorzien worden. Gebeurt dit niet? Dan is haaruitval een logisch gevolg. Om te voorkomen dat jouw haren vroegtijdig uitvallen, kun je de doorbloeding van de haarzakjes verbeteren. Een hoofdhuidmassage helpt in dat geval. De massage zorgt dat er meer bloed in de haarzakjes komt, waardoor haar minder snel uitvalt. Helaas is dit wel iets wat je regelmatig moet doen, waardoor deze methode niet voor iedereen werkt in de strijd tegen haaruitval.

Verminder stress

Lijd jij een stressvol bestaan? Dan is de kans een stuk groter dat je te maken krijgt met haaruitval dan wanneer je niet of nauwelijks stress hebt. Stress zorgt ervoor dat jouw haarwortels niet langer groeien. Als gevolg hiervan belanden ze in de zogeheten ‘rustfase’. Jouw haren zitten dan minder vast, waardoor ze sneller uitvallen dan gebruikelijk. Probeer daarom de hoeveelheid stress te verminderen wanneer je te maken hebt met (veel) haaruitval. Wanneer je niets doet, kun je jaren last houden van haaruitval.

Drink voldoende water

Er zijn mensen die allerlei dure shampoos en producten gebruiken in de hoop haaruitval tegen te gaan. Heb jij hier het geld niet voor of kost het je te veel tijd? Geen paniek, want het kan ook een stuk makkelijker en goedkoper. Je kunt haaruitval namelijk ook tegengaan door voldoende water te drinken. Wil je deze methode proberen in de strijd tegen haaruitval? Drink dan minimaal acht glazen water per dag. Waarom? Omdat water een belangrijk bestanddeel is voor de opbouw van haar. Door voldoende te drinken, groeit jouw haar sneller. Dit zorgt ervoor dat er minder snel kale plekken zichtbaar zijn. Bovendien is de kans op haaruitval ook een stuk kleiner.

Maak voorgoed een einde aan haaruitval

Haaruitval bij mannen is een veelvoorkomend probleem. Helaas is er niet altijd iets aan te doen. Het probleem wordt vaak veroorzaakt door het hormoon DHT. Dit hormoon zorgt voor een verminderde doorbloeding van de haarzakjes in jouw (hoofd)huid. Gevolg hiervan is dat de groeifase van haren korter wordt, waardoor haren eerder uitvallen dan gebruikelijk.

Heb jij inmiddels al veel geprobeerd om haaruitval te voorkomen, maar werkt dit niet? Dan ben je mogelijk ten einde raad. Gelukkig is er een manier waarop jij voorgoed een einde kunt maken aan haaruitval. Hoe? Door een haartransplantatie te ondergaan. Bij zo’n transplantatie worden haarzakjes vanaf het achterhoofd naar ‘kale’ plekken verplaatst. Deze haarzakjes zijn immuun voor het DHT-hormoon. Na de transplantatie is haaruitval dus definitief verleden tijd.

Hoe voorkom je haaruitval?