Op het blog allesisfamilie wordt veelal geschreven over ervaringen met de familie. In dit blog vertel ik je over die ene keer dat ik mijn neefje en nichtje ging helpen met het verbouwen van hun beneden verdieping. Lees snel verder!

Strippen

Dolgelukkig waren ze, toen mijn neefje en nichtje hoorden dat ze waren ingeloot voor het huis van hun dromen. De perfecte ligging, leuke buurt en genoeg ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Hun nieuwe leven kon beginnen.

Het huis wat ze hadden gekocht lag op het randje van een vergane bouwval. Maar het land wat ze erbij kregen onwijs veel potentie en daarom waren ze er zo blij mee dat het van hun was. Er moest nog veel gedaan worden voordat ze er daadwerkelijk in konden trekken. Als hun grote neef kon ik natuurlijk niet aan de zijlijn blijven staan en kijken.

Daarom zijn we al snel begonnen met het strippen van het huis. Vrijwel alles ging eruit, behalve de steunpalen. Al gauw leek het alsof er niks meer van over zou blijven en het lichtste zuchtje wind de kavel omver zou blazen. Niets leek minder waar, want het huis staat tegenwoord als een… huis!

Stap twee

Nadat we het huis hadden leeggehaald kon de pret beginnen: het leggen van de nieuwe vloeren. Allereerst moest er een nieuwe fundering worden aangelegd, en dat duurde al twee weken – had ik verteld dat ze in totaal vijf weken hadden voor de verbouwing?

Nadat de fundering was gelegd moesten we er dus nog al wat vaart achter zetten om de beneden verdieping op tijd af te krijgen. Gelukkig was de betonnen vloer al snel gegoten en konden we vanaf daar verder werken aan de vloerverwarming en pvc vloeren in zowel de hal als woonkamer. We hadden de vloer bij Laminaatenparket.nl besteld, gelukkig konden die snel leveren en was de kwaliteit van het product verbluffend! Dit stemde mijn neef en nicht veel positiever dan ik had durven dromen.

Het eindresultaat

Na het leggen van de vloeren ging de rest eigenlijk als van een leien dakje. De keuken stond er al (in het verleden hadden mijn oom en tante de fout gemaakt om alles om te draaien, daardoor zijn hun plinten niet goed aangesloten en hebben ze continue last van verschuivende stukken in de vloer) en het enige wat daarna nog gedaan moest worden waren de meubelen laten plaatsen.

Het eindresultaat is eigenlijk beter geworden dan wij stiekem hadden verwacht, zeker als je kijkt naar de tijd we genomen hebben om het te maken.

Familie helpen met verbouwen