En niet alleen kledingstijl is belangrijk om op te letten, ook de seizoenen spelen een rol bij het kiezen van de juiste schoenen. In dit blog wordt gesproken over schoenen die je het hele jaar door kunt dragen, mits je ze op een bepaalde manier styled. Nu kan je denken dat loafers dragen in de winter een lastig iets is om te doen, maar niet is minder waar. Benieuwd hoe jij jouw perfecte outfit kunt afmaken met een mooi paar schoenen? Lees dan snel verder!

Het perfecte paar sneakers

Laten we beginnen met een essential die absoluut niet kan en mag ontbreken in jouw kledingkast: de sneaker. Wat de tijd van het jaar ook is, de sneaker kan ideaal worden gedragen tijdens elk moment. Regen, zon, strand en zelfs sporten. De sneaker is geschikt voor al deze weertypen en gelegenheden. Maar hoe vind je nou een model dat bij jouw stijl past?

Als je merkt dat je het liefst een minimalistische stijl kleding draagt, kan je twee kanten op gaan. Je kunt een leuke twist geven aan jouw outfit door juist een opvallende sneaker te kiezen, of juist de minimalistische trend doorzetten door een kleine en lage sneaker te dragen met platte zool en neutrale kleuren. De keuze is volledig aan jou!

Is de minimalistische stijl niet helemaal voor jou en ga je toch liever voor een stoerder model? Kijk dan eens naar grovere sneakers. De kleur maakt hier niet veel uit, zorg alleen wel dat je de kleur matcht met de rest van jouw outfit. Kijk bijvoorbeeld eens naar Mason Garments heren en Mason Garments dames schoenen. Dit zijn behoorlijk stoere schoenen, maar kunnen bijvoorbeeld toch mooi gedragen worden naar het werk door de fijne afwerking en mooie kwaliteit.

Kies een goed paar laarzen

Voor zowel mannen als vrouwen is het dit jaar helemaal geen probleem om laarsen te dragen. Voor mannen wordt er weliswaar vaker gerefereerd naar ‘boots’ waar dit bij vrouwen gewoon laars blijft.

Wat de namen ook zijn, de styling blijft hetzelfde. Een cowboyboot zie je steeds meer terugkomen onder beide doelgroepen. Ook zijn de prints steeds gekker en kleurrijker. Op het moment dat je niet zo van dit model laarzen houdt, kan je natuurlijk ook voor een klassieker model gaan.

Een paar army boots bieden dan perfecte uitkomst. Dit is toch een vrij stoer model, maar kan bij vrijwel elke outfit worden gecombineerd. Het is dan ook niet zomaar dat dit een model schoenen is dat bij iedereen in de smaak valt!

Welke schoenen passen bij jouw kledingstijl?