Huwelijk

Drie jaar geleden, over een week, was onze bruiloft. Ik herinner het me nog als de dag van gister. Toen we elkaar ontmoetten grapten we diezelfde avond al over trouwen, huisje kopen en kindjes maken. We hadden zo een enorm goede klik en dat is gelukkig nooit meer weg gegaan. Het duurde dus niet lang totdat hij op één knie ging na een uitgebreid diner. Uiteraard zei ik meteen ja, en begonnen we met plannen. We besloten voor een zomerse bruiloft te gaan, waar we onze gasten in zomerse kleding konden laten komen en we hopelijk buiten konden trouwen. Op onze locatie was beide mogelijk. Gelukkig was het op de dag zelf prachtig weer. Iedereen had een geweldige dag, het feest was onvergetelijk – en de kater al helemaal. De jaren zijn sindsdien voorbij gevlogen, maar wij staan elk jaar toch nog even stil bij deze speciale dag. Vaak gaan we sowieso uit eten, maar we geven elkaar in ieder geval elk jaar nog steeds een cadeautje.

Tips

Maar ik moet zeggen, het wordt met het jaar lastiger om een leuk cadeau te geven. Ik heb daarom een lijstje gemaakt van alle jubilea- en verjaarscadeau’s die ik gegeven heb sinds het begin van onze relatie. Misschien heb je daar wat aan!

  • Tickets voor een festival. Ik ben daar zelf niet heel erg van maar zijn vriend en hij hebben een heerlijke dag samen gehad. En ik had het huis helemaal alleen: ook wel weer eens lekker!
  • Een weekendje weg samen. Dat vind ik dan wel weer heel leuk, vooral als het naar een stad is. Lekker samen wat cultuur snuiven, uitgebreid lunchen en dineren en ’s avonds de zon onder zien gaan in een rivier op een terrasje. Romantischer dan dat wordt het uitje niet.
  • Een pak voor zijn wielrenkleding. Hij is altijd al een fietser geweest en meedenken in iemands hobby en daar cadeau’s voor geven werkt altijd heel goed.
  • Nieuwe kleding. Mijn man is nogal een slons en draagt zijn kleding vaak meerdere dagen achter elkaar, waardoor de boel onderhand behoorlijk verwassen is. Ik heb daarom voor zijn vorige verjaardag zijn kledingkast eens goed geleegd en weer aangevuld. Zo heb ik onder meer heren truien gekocht en een verzameling poloshirts. Daar is hij altijd al fan van, en nu ziet hij er tenminste weer helemaal vers van de pers uit.

Maar hierna zijn mijn ideeën toch wel op! Wat geven jullie je partners meestal voor feestelijkheden? Laat het me weten!

Huwelijkscadeau’s: de gouden tip