We moeten weliswaar eerst de feestdagen overleven voor het zover is, maar mijn hoofd dwaalt nu al af naar de vakanties in het voorjaar en de zomer. Het druilerige, grauwe weer ben ik inmiddels wel zat. Idealiter mag het nu van mij keihard gaan sneeuwen zodat we eindelijk een witte kerst hebben óf de winter skippen. Ik vind het heerlijk hoe lang licht het in het voorjaar alweer is. Daar kijk ik echt al naar uit. Om mijn verlangen naar vakantie een beetje in toom te houden, heb ik stiekem een stedentrip naar Venetië geboekt. Het is een verrassing voor mijn vriend. Even een weekendje weg zonder de kids. Tijd om lekker van elkaar en al het moois van Italië te genieten.

Het regelen en boeken

Het is natuurlijk nog een geheim. Daarom heb ik snel alles online geregeld. Dan hoefde ik namelijk niet fysiek naar zo’n reisbureau te gaan en aan de kids uit te leggen waarom we daar zijn. Vervolgens weer vertellen dat ze dat nog niet aan hun vader mogen vertellen. Oh de gedachte alleen al werd me te veel. Vandaar dus mijn keuze om alles in stilte vanaf mijn laptop te regelen en boeken. Google was een grote hulp om alles op tijd te fiksen. Ik heb even snel gezocht naar betrouwbare reisbureaus. Toen ik er eentje vond waarbij de prijzen gunstig waren en ik een goed gevoel had, heb ik gelijk een stedentrip Venetië geboekt.

Logeerplekken vinden

Uiteraard was ik er dan nog niet. Omdat we kinderen hebben, moest ik gelijk een slaapplek voor hen regelen. Mijn doel was om op stedentrip zonder de kids te gaan. Dus koste wat kost ben ik op zoek gegaan naar logeerplekken. De oudste kan een paar nachtjes bij een vriendje spenderen en de jongste kan gelukkig terecht bij de grootouders. Vanzelfsprekend staan er allerlei beloftes en beloningen tegenover, maar dat zal mijn onvergetelijke stedentrip samen dubbel en dwars waard zijn!

Voorpret en het geheim houden

Het enige wat ik nu nog moet doen? Genieten van de voorpret en echt mijn mond dicht houden over deze verrassing. Ik ben heel goed in het bewaren van geheimen, maar als ik iets leuks regel voor iemand dan heb ik toch wel moeite. Zeker als het voor mijn vriend is. Dan ben ik vaak zo blij dat ik iets gevonden heb, dat ik per ongeluk hints of tips geef. Op kerstavond krijgt mijn vriend een kaart met daarin uitgelegd dat we het vierde weekend van januari lekker gaan genieten in Venetië. Ik ben zo benieuwd naar zijn reactie!

Samen een weekend weg Venetië zonder de familie