In de moderne samenleving, is het vaak lastig om als ouders tegelijkertijd vakantie te nemen. Wanneer je kinderen op verschillende scholen zitten, kan het zelfs zijn dat zij ook op verschillende momenten vakantie hebben. En tijdens de officiële schoolvakanties wil natuurlijk iedereen op vakantie. Daarom kan het soms leuk zijn om in plaats van op vakantie te gaan, een dagje weg te gaan met het gezin.  

Attractiepark

Attractieparken zijn een populaire bestemming voor een dagje uit. Voor kinderen zijn attractieparken vaak enorm spannend en leuk. Maar ook veel ouders genieten van een dagje attractiepark. Het brengt hen namelijk terug naar hun jeugd. Bekende attractieparken zijn bijvoorbeeld Walibi en de Efteling. Walibi heeft vooral veel achtbanen, ook voor jongere kinderen. De Efteling heeft ook veel achtbanen, maar heeft daarnaast het sprookjes thema. Vooral voor jongere kinderen is de Efteling daarom leuker, omdat er ook een verhaal bij zit. Er worden ook soms shows gehouden. Maar naast deze grote en vaak enorm drukke parken, zijn er nog veel meer. Google vooral eens naar de leukste attractieparken voor familie-uitjes. 

Fietsen

Het klinkt misschien typisch Nederlands, maar fietsen is ook een leuke gezinsactiviteit. Dit is ook een low budget activiteit die je heel spontaan kunt doen. Iedere echte Nederlander behoort wel een eigen fiets te hebben. Kinderen in Nederland leren vaak ook al op jonge leeftijd fietsen. Dus ook met jonge kinderen kan een dagje fietsen gewoon. Een kinderfiets hoeft ook helemaal niet zo veel te kosten. Misschien is het niet handig om met jonge kinderen het hele land door te fietsen, maar lekker naar het bos fietsen moet gewoon kunnen. En wanneer je kinderen moe zijn, kun je ergens stoppen om een lekkere kop koffie te drinken of een hapje te eten. Wanneer ze moe zijn door al het fietsen, zullen ze in de avond ook lekker slapen. Ook daar een zorg minder dus.

De dierentuin

Een ander leuk uitje, is een dagje naar de dierentuin. Kinderen vinden het vaak geweldig om hun favoriete dieren in het echt te zien. Dit geldt trouwens niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het is simpelweg gewoon mooi om de natuur van zo dichtbij te zien, ook al is het niet in een natuurlijke omgeving. Ook loop je lekker veel door het park heen, dus het is ook een gezonde en sportieve activiteit. Hier geldt dan weer hetzelfde als voor het fietsen. Wanneer de kinderen de hele dag druk zijn, zullen ze ’s avonds ook makkelijker gaan slapen. 

Familie-uitjes