Het kan soms de moeite waard zijn de boel eens flink om te gooien. Denk aan het veranderen van je inrichting in je woonkamer, op reis gaan naar dat ene land waar je altijd al naartoe wil of die ene leuke collega eens aanspreken. Het kan goed voor je zijn je normale routine te doorbreken. Dat kan al door bijvoorbeeld eens een andere wandelroute te kiezen of eens met de trein in plaats van je auto naar je werk te gaan. Door iets een keer op een andere manier te doen en in nieuwe omgevingen te komen, verbreed je je horizon. Je wordt er creatiever van, je realiseert je dat er veel meer mogelijkheden zijn dan je aanvankelijk dacht en dat geeft je nieuwe energie. Mijn neef had al een tijd dezelfde baan en hij merkte de laatste tijd aan zichzelf dat hij zin had zijn leven een nieuwe wending te geven. Hij had niet zozeer de behoefte aan een verre reis, maar had zin in andere dagelijkse bezigheden. Lees in deze blog hoe hij dat heeft aangepakt.

Kantoorbaan

Mijn neef had na zijn opleiding snel een baan gevonden bij een leuk bedrijf. Hij heeft er leuke mensen ontmoet en veel geleerd over de branche. Als hij thuiskwam was hij echter niet helemaal tevreden. Hij werd toch niet zo vrolijk van het idee dit werk de rest van zijn leven te doen. Mijn neef is een echte aanpakker, dus je kan hem altijd bellen als er geklust moet worden. Krijn realiseerde zich dat hij het continu werken achter de computer eigenlijk niks vond. Hij zou op zoek gaan naar een baan waarbij hij de handen uit de mouwen kon steken. Hij heeft toen contact opgenomen met Binkwerk. Daar hebben ze allerlei vacatures voor mensen die kunnen doorpakken. Ze hebben werk voor timmermannen tot portiers tot industrieel reinigers. Precies de goeie plek voor hem om te bespreken welke richting hij op wilde.

Keuze

Tijdens het gesprek werd duidelijk dat hij wellicht een goede verkeersregelaar zou zijn. Krijn kan goed communiceren, heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kan goed overzicht houden. Daarbij was het een groot voordeel dat hij een gratis opleiding kon volgen. Je moet namelijk wel een certificaat hebben om aan de slag te kunnen. Hoe meer Krijn over het werk hoorde, hoe enthousiaster hij werd. Hij wilde graag een bijdrage leveren aan de veiligheid van het verkeer. De cursus zou vier dagen duren en hij zou vervolgens snel aan de slag kunnen. Bovendien zijn er doorgroeimogelijkheden en zou hij zich kunnen opwerken naar de functie van coördinator. Dit bood perspectieven. Krijn heeft zich meteen ingeschreven voor de cursus en heeft vervolgens zijn werk opgezegd. Zijn leidinggevende en collega’s vonden het erg jammer dat hij wegging, maar vonden het ook heel stoer dat hij zijn leven om durfde te gooien. Na zijn laatste werkdag volgde een afscheidsborrel die erg gezellig was. Hij was blij zich nu volledig te kunnen richten op een nieuw avontuur.

De boel omgooien

Vorig artikel
Volgend artikel