Wil je je vakantie voor volgend jaar alvast boeken? Dan is de kans groot dat je naar een gezellige familiecamping in Europa zoekt waar zowel de kinderen als de ouders zich goed kunnen vermaken. Zo’n camping moet het liefst in een warm land liggen, voorzien zijn van schone en relatief nieuwe voorzieningen, en natuurlijk een animatieteam voor de kinderen. De volgende twee campings die ik heb gevonden via Camping Expert voldoen precies aan dit plaatje, en zijn perfect voor gezinnen met kinderen.

Camping Playa Brava in Spanje

Wil je het liefst met het hele gezin naar Spanje? Dan is camping Playa Brava wellicht interessant voor je. De reden dat het woord ‘playa’ in de naam is opgenomen is dat deze camping pal aan het strand ligt, en dat zie je niet vaak. Veel campings liggen in de buurt van het strand, maar je moet dan alsnog 10-20 minuten lopen. Bij camping Playa Brava is dat niet het geval, want het strand ligt letterlijk achter het campingterrein.

Deze camping in Spanje heeft een animatieteam dat er constant is om jullie kinderen te vermaken. Daardoor kun je ook als ouders optimaal van je vakantie genieten, en de tijd nemen om tot rust te komen. Het grote zwembad, de eersteklas voorzieningen en de vele bezienswaardigheden maken het tot de ideale uitvalsbasis aan de Costa Brava. Iets voor jouw gezin?

Camping Altomincio Family Park in Italië

Ben je niet zo’n strandliefhebber, maar wil je wel een groot meer in de buurt hebben? Dan is camping Altomincio Family Park de beste keuze. Deze ligt vlakbij het Gardameer, waar je tevens lekker in kunt zwemmen of bootje varen. Het leuke aan deze camping is dat er diverse glijbanen zijn waar kinderen zich op kunnen vermaken. De omgeving heeft ontzettend veel groen, en is volledig autovrij. Je wordt bij aankomst opgehaald in een heus golfkarretje, en inclusief bagage naar je plekje gebracht. Dit maakt het een zeer veilige camping voor kleine kinderen.

De camping bestaat uit twee gedeelten, namelijk het hoge en lage gedeelte. In het lage gedeelte bevindt zich het zwembad en de meeste voorzieningen, maar het hogere gedeelte is een stuk rustiger. Met het treintje dat elke 5 minuten rijdt zorgen ze er bij camping Altomincio Family Park voor dat je je gemakkelijk tussen de twee gedeeltes begeeft. De kinderen zullen het geweldig vinden!

Kies je voor strand of een meer?

Als je dol bent op het strand dan moet je absoluut de eerste camping kiezen. Ben je meer dan de natuur, en hou je van een authentiekere look? Dan is de tweede camping iets voor jou. In beide gevallen zullen de kinderen zich prima vermaken, maar het is maar net wat je voorkeur heeft. Qua kilometers rijden maakt het niet zo heel veel uit, dus laat het niet afhangen van dat ene uurtje meer of minder in de auto. En natuurlijk kun je ook altijd nog het vliegtuig pakken!

Op zoek naar de allerleukste familiecamping in Europa