Terug in de  tijd

Het lijkt me zo raar om 100 jaar geleden geboren te zijn. Sowieso was de hele wereld niet zoals wij hem kennen. Er is geen internet of TV, je vader werkte standaard en je moeder bleef thuis en als je tegen de tijd dat je twintig jaar oud bent nog geen man hebt gevonden ben je praktisch de schande  van de familie. Een man komt om je hand vragen, je trouwt, je baart en je blijft thuis om de kinderen op te voeden. Voornamelijk het stukje dat je na je huwelijk gewoon geen idee hebt of en wanneer er zich kinderen aandienen lijkt mij heel bijzonder. Wij hebben onderhand natuurlijk een enorme vrijheid in onze keus wanneer en of we aan kinderen beginnen. Daardoor kan je je leven veel beter uitstippelen dan vroeger. Je kan kiezen om nog even carrière te maken, om een tijd je tijd te besteden aan zaken die je op dat moment belangrijker vindt, reizen te maken, noem zo maar op. Een enorme uitvinding dus eigenlijk, die anticonceptie.

Pil

Ik begon hier al vrij vroeg mee, op mijn zestiende. Ik had veel klachten bij mijn menstruatie en een hele onrustige huid. Dit was voor mij dus echt een oplossing, de pijn werd minder en mijn huid met de maand van gebruiken rustiger. Ik kwam er alleen wel behoorlijk van aan. Of het kwam door een vermeerdere eetlust of door de pil zelf is mij nooit helemaal duidelijk geworden, maar er kwam behoorlijk wat gewicht bij. Ik vond dat zelf eerlijk gezegd nooit zo erg. Mijn primaire klachten waren weg en de extra rondingen stonden me (naar mijn idee) eigenlijk hartstikke goed. Ik kreeg er ook veel complimentjes over. Toch besloot ik op een gegeven moment eens een ander merk van de pil te proberen. Het was niet zozeer mijn eigen keus, het was met name omdat mijn standaard recept even niet te verkrijgen was.  Echter kreeg ik van deze anticonceptie allemaal kwaaltjes die het gebruik totaal niet waard maakten. De pukkels kwamen terug, ik kreeg hoofdpijn, ik werd misselijk, ga zo maar door. Dit tezamen zorgde ervoor dat ik aardig wat kilo’s weer kwijt raakte, maar ik vond het alsnog helemaal geen goede deal. Snel stapte ik weer terug op mijn originele recept en gelukkig verdwenen de klachten. De kilo’s kwamen weliswaar snel terug, maar dat maakt niet uit. Ik kleed me alsnog mooi en voel me sexy. Die kleding koop ik bij Meyer. Afgelopen week heb ik weer Grote maten jurken en grote maten bh besteld. Ook met een kilootje meer kan je er mooi uit zien!

Een maatje meer is niet erg