De festivalzomer is voor het grote deel in de soep gelopen door de Corona crisis. Alle evenementen zijn tot en met 1 september afgelast, waardoor veel mensen geen één festival hebben bezocht dit jaar. Maar er is hoop! Er bestaat een kans dat er vanaf 1 september weer evenementen toegestaan worden, wat betekent dat er ook weer festivals georganiseerd kunnen worden. Deze kans is natuurlijke echt klein, maar het is alsnog goed om jezelf goed voor te bereiden.  Lees daarom in deze blog tips zodat je helemaal klaargestoomd bent voor het eerstvolgende festival.

Koop kaarten alleen via de officiële weg

Yes! Jullie hebben een festival uitgezocht waar je heen wilt, en dat betekent dat het tijd is om kaarten te gaan kopen. Zorg er ten alle tijden voor dat je kaartjes alléén koopt bij de officiële verkoopkanalen. Er wordt namelijk enorm veel gefraudeerd met kaartverkoop.

Neem de juiste spullen mee

Zorg dat je de dag zelf het weerbericht checkt en pas je outfit hierop aan. Neem sowieso altijd een trui of een jasje mee en laat deze in de kluis liggen. Daarnaast is het handig om een klein tasje mee te nemen waar je spullen inpassen zoals je portemonnee, sleutels, muntjes, kauwgom en eventueel wat make-up. Vergeet tijdens zonnige dagen ook niet om zonnebrand mee te nemen!

Drink van te voren een drankje

Festivals zijn leuk, maar goedkoop is het niet. Buiten het kaartje om zijn de drankjes op het festival vaak duur en ook niet van de beste kwaliteit. Daarom is het leuk om eerst met een groepje bij iemand thuis in te drinken. Doe dit wel verstandig en drink niet teveel, hou risico’s zoals een alcoholprobleem altijd in je hoofd. Hier kom je niet zomaar vanaf, en ook een detoxificatie alleen is niet genoeg.

Regel goed vervoer

Ga je pre-drinken bij iemand thuis? Dan ga je dus niet met de auto, brommer of fiets richting het festival: dit is te gevaarlijk. Regel bijvoorbeeld een lift, of ga met het openbaar vervoer richting het festival. Op de terugweg is het openbaar vervoer vaak heel erg druk, en zijn de taxi standplaatsen een enorm drukbezochte plek met veel chaos. In dat geval is het handig om wederom een lift te regelen, die je op een wat rustigere plek kan ophalen. Daar kunnen jullie dan heenlopen en zo alle drukte vermijden.

We hopen jullie in september weer op de festivals te zien!

 

In september weer naar een festival? Lees deze tips!