Met pensioen gaan is altijd een bijzondere gebeurtenis. Na een leven lang hard werken is het eindelijk tijd voor een beetje rust. Sommige pensionado’s vallen na hun afscheid in een zwart gat; andere storten zich op nieuwe hobby’s. Weer anderen gaan voor vrijwilligerswerk of gebruiken hun tijd om de wereld rond te reizen. Voordat die nieuwe fase van het leven begint, moet er nog wel even stilgestaan worden bij het pensioen. Wat geef je een vader, moeder, vriend of vriendin die met pensioen gaat? Lees verder voor de beste tips.

Een persoonlijk tegeltje als pensioen cadeau

Een persoonlijk cadeautje is altijd leuk om te krijgen. En dat geldt niet alleen voor een pensioen; een persoonlijk cadeau geef je ook als iemand bijvoorbeeld Sarah 50 wordt, gaat trouwen of een kind krijgt. Voor welke gelegenheid het ook is, je kunt iemand sowieso blij maken met een gepersonaliseerd tegeltje. Tegenwoordig kun je van die klassieke tegeltjes met spreuken erop helemaal zelf maken, inclusief je eigen spreuk. Denk aan een grap over het stopwoordje dat de pensionado altijd gebruikt of een lieve boodschap om stil te staan bij de bijzondere gebeurtenis. Het tegeltje zal mooi hangen aan de muur in de keuken of de gang en de ontvanger zal nog lang genieten van de persoonlijke boodschap die je erop hebt gezet.

Geef een activiteit cadeau

Als iemand met pensioen gaat, betekent dat dat hij of zij binnenkort ineens een hele hoop vrije tijd overheeft. Een leuk pensioen cadeau is daarom het geven van een activiteit. Denk bijvoorbeeld aan een kookcursus, een wijnproeverij, een dagje wellness of een historische stadswandeling met gids. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een cadeaubon voor. Wees origineel met je pensioen cadeau en ga niet voor een fysiek cadeau, maar voor een herinnering die de ontvanger nog lang bij zal blijven.

Geef een feestje

Een belangrijke levensgebeurtenis moet natuurlijk gevierd worden. Bij vijftigjarige verjaardag ligt het natuurlijk voor de hand dat de jarige een feestje geeft, inclusief ballonen en opblaaspop in de tuin. Minder gebruikelijk is het om een feestje rondom je pensioen te geven. Organiseer daarom als pensioencadeau een verrassingsfeest voor de kersverse pensionado. Dit kun je ook in samenwerking met zijn of haar collega’s doen. Laat vrienden en familie als verrassing langskomen op het werk om daar samen met alle collega’s voor de laatste keer te proosten. Er zullen gegarandeerd wat traantjes – van blijdschap en dankbaarheid – worden weggepinkt.

Het leukste pensioen cadeau voor familie en vrienden