Een prinsessen feest is niet compleet zonder een prachtig Elsa jurk of stralend balletpakje. Maar wat heb je nog meer nodig om het feest helemaal af te maken? Wij leggen het je graag uit!

Wat heb je nodig voor een prinsessen feest?

Allereerst natuurlijk een uitnodiging! Zorg ervoor dat je uitnodiging er mooi en feestelijk uitziet, zodat iedereen meteen in de juiste stemming komt. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om een leuke locatie te hebben waar het feest plaatsvindt. Een grote tuin of een mooie zaal in een kasteel zijn hierbij perfect.

Als je de uitnodigingen en de locatie hebt geregeld, is het tijd om te gaan bedenken wat er allemaal op het feest gaat gebeuren. Er moeten natuurlijk leuke activiteiten zijn, zodat iedereen zich kan vermaken. Denk bijvoorbeeld aan een schminkstand waar iedereen zich in een echte prinses kan verkleden, of een balletworkshop waar iedereen een mooie balletpas kan leren.

Natuurlijk mag een lekker hapje en een drankje op het feest niet ontbreken. Zorg ervoor dat je iets hebt voor de kleintjes, maar ook voor de volwassenen. Denk bijvoorbeeld aan lekkere cupcakes met een prinsessen topper, of een mooie taart in de vorm van een kasteel.

Als je een klein meisje hebt, is de kans groot dat ze ooit een prinsessen-feestje zal willen. Maar hoe maak je zo'n feest compleet? Wij hebben een aantal tips voor je.

Thema

Ten eerste is het belangrijk om een thema te kiezen. Een prinsessen-feestje kan namelijk niet zonder een mooi thema. Een aantal populaire thema's zijn: Assepoester, Sneeuwwitje, De Kleine Zeemeermin, Rapunzel en Belle uit Beauty and the Beast. Kies een thema dat bij je dochter past en maak er vervolgens een mooie decoratie van.

De uitnodiging

Het belangrijk dat de uitnodigingen er mooi uitzien. Dit is het eerste wat je gasten zien, dus zorg ervoor dat ze er mooi uitzien. Als je niet weet hoe je een mooie uitnodiging moet maken, kun je er altijd één kant-en-klaar kopen.

Verkleden!

Je moet natuurlijk niet vergeten om mooie jurken te regelen voor je dochter en haar vriendinnen. Je kunt hierbij kiezen voor één grote jurk voor je dochter en een aantal kleinere jurkjes voor haar vriendinnen, of je kunt ervoor kiezen om voor iedereen hetzelfde jurkje te regelen. Er zijn talloze mooie prinsessenjurken te koop, dus je zult zeker slagen in je zoektocht.

Taart

een prinsessen-taart  kan natuurlijk niet ontbreken. Vergeet deze niet om te maken of te bestellen. Een mooie, smakelijke taart is altijd een hit bij kinderen. Er zijn allerlei mooie, unieke taarten te koop, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een taart te maken. Dit is een stuk leuker en je weet zeker dat je taart uniek is.

Spelletjes

Een feest is niet compleet zonder een paar leuke spelletjes. Een paar populaire spelletjes zijn: raad de prinses, prinsessenquiz, Assepoesterbal en het verkleedspel. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, want er zijn natuurlijk nog veel meer leuke spelletjes te bedenken.

Als je alle bovenstaande punten hebt geregeld, ben je er bijna! Vergeet als laatste niet om iedereen een leuk aandenken mee te geven, zodat iedereen met een fijn gevoel het feest kan verlaten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie sleutelhanger in de vorm van een prinsessen, of een foto in een lijstje met alle gasten erop.

Met deze tips ben je er zeker van dat je een onvergetelijk prinsessen feest gaat beleven!

Geen idee hoe je een prinsessen feest compleet maakt? Lees verder!