Voor je uit huis gaat, is het belangrijk en handig om een lijstje te maken met de dingen die geregeld moeten worden vooraf. Natuurlijk moet je een huis vinden en de huur betalen. En ja, die plek moet ook ingericht worden dus tripjes naar meubelboulevards zijn ook nodig. Maar naast die overduidelijke dingen zijn er ook wat puntjes waar we vaak overheen kijken. Gegevens die overgezet moeten worden, niet voorbedachte kostenposten etc. In deze blog vertel ik je hierover zodat bij jou de rekeningen niet ineens opstapelen op de nieuwe mat. Lees je even mee?

Telefoon en internet

Iets waar je misschien niet heel veel aan hoeft te veranderen zijn je telefoon en internetabonnementen. Als je ouders die voorheen voor je betaalde, wil je nu misschien andere keuzes maken maar als je deze al zelf betaald, is het handig om te kijken naar de waarde hiervan. Past de prijs van het abonnement nog steeds bij wat jij nodig hebt en is het een goede prijs in verhouding tot jouw totale maandbudget. Misschien bedenk jij je na zo’n nauwkeurige analyse wel en ga je toch liever voor een ander internet abonnement.

Zorg voor je zorg

Wanneer je vanuit je ouderlijk huis naar een nieuw eigen stulpje vertrekt, moet je een aantal dingen overzetten op je nieuwe adres. Anders komen jouw rekeningen bij je ouders binnen en niet bij jou. Dan wordt het lastig betalingen bijhouden. En wanneer het om je zorgverzekering gaat, wil je daar geen risico’s mee nemen. Voor je zorgverzekering geldt trouwens hetzelfde als voor je internetabonnement. Als je uit huis gaat, wil je wellicht even kijken wat er nu allemaal in jouw pakket zit en of daar iets aan veranderd moet worden. Dat kan je maar beter geregeld hebben voor je je handen aan een eigen huishouden runnen, vol hebt. Of in ieder geval voor je er gebruik van moet maken.

Overige abonnementen

Als laatste zijn er natuurlijk ook de overige abonnementen waar even een blik op geworpen moet worden. Houd je budget bij de hand en maak een kritische lijst van abonnementen die je absoluut nodig hebt en dingen die misschien weg kunnen. Sommige tijdschriften lees je toch niet meer en wellicht moet je in je nieuwe woonplaats op zoek naar een andere sportschool. Als je alles tijdig opzegt, hoef je niet wanneer je verhuisd bent, de eerste maand dubbele rekeningen te betalen voor oude abonnementen met een aflooptijd. Alle beetjes helpen.

Uit huis? Eerst even het één en ander regelen.