Dat mannen heerlijk nonchalant zijn dat wisten we natuurlijk al. Maar wist je ook dat mannen het nooit zo nauw nemen wat hun kledingstijl betreft? Zonde, want kleren maken echt de man en als je outfit niet voor elkaar is.. Tja, vul dat zelf maar in. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook in de winter je outfit goed voor elkaar hebt? Dit is tenslotte het weer van de dikke wollen truien toch? In dit blog een aantal tips waardoor jouw outfit ook deze winter helemaal on point is.

Kies de juiste jas

In de winter wil je er natuurlijk heerlijk warm bijlopen. Hoe dikker de jas, hoe beter. Een voorbeeld van zo’n dikke jas is natuurlijk de ski-jas of de wintersportjas. Toch is er een reden dat deze jas deze naam heeft gekregen. Wil je weten wat de reden is? Omdat deze jas alleen bestemd is voor het skiën. Een ski-jas of een wintersportjas is geen jas om in het dagelijks leven te dragen. Waarom niet? Omdat deze jas totaal geen model heeft. Ja hij is heerlijk warm en waterdicht maar nee, deze jas draagt helaas niet zijn steentje bij aan een stijlvolle outfit.

Kies de juiste trui

Er zijn een aantal heren truien die het gewoon niet goed doen in de winter. Dat zijn onder andere de fleece trui en de trui met gaten. De trui met gaten is prima voor het zomerse weer (al zelfs dan eigenlijk niet) en de fleecetrui is alleen toegestaan als je in een omgeving waar je de natuur om je heen hebt of in huis. De fleece trui is namelijk net zoals de ski-jas heerlijk warm maar heeft totaal geen vorm en postuur. Daarnaast ziet de stof er altijd een beetje goedkoop uit. Kies liever voor heren truien van wol of een dikke hoodie (met fleece aan de binnenkant mag wel) en combineer dit met een toffe jas of goede spijkerbroek. Draag een paar toffe boots om jouw winter outfit helemaal af te maken.

Kies de juiste broek of jeans

En als we het over een goede spijkerbroek dan hebben we het niet over de witte broek. De grootste modemisser die een persoon kan maken is namelijk een witte broek dragen in de winter. Een witte broek is leuk voor de zomer wanneer het lekker weer is, de zon schijnt, we buiten leven en je zelf een goed kleurtje hebt. In de winter is alles grauwer en bleker, ook je eigen huidskleur, en daar doet deze broek geen wonderen voor. Door wit te dragen in de winter lijkt alles nog bleker dan het al is het dan wil je juist voorkomen. Kies liever voor een stoere denim jeans of een pantalon. Deze items prima geschikt voor de grauwe dagen

Hoe kleed jij je in de winter?