Op reis gaan is altijd leuk. Zeker als je ons koude kikkerlandje gewend bent, is een warm land altijd erg fijn om te bezoeken. Lekker genieten van zon, zee en het strand. Toch is het soms even wennen – we zijn hier natuurlijk geen hele hoge temperaturen gewend en als het ‘s zomers dan toch warmer wordt, is het ook zo weer voorbij. De volgende tips kun je daarom goed gebruiken als je naar een zonnig land op vakantie gaat, zodat je geen last gaat krijgen van de zon.

Kleed je luchtig, bedekt zijn is vaak fijn

Je wil natuurlijk niet te warm gekleed zijn als je naar een warm land toe gaat reizen. Echter is het vaak wel prettig om je enigszins te bedekken. Niet alleen een kort broekje en een hemdje dus, maar bijvoorbeeld een luchtig blouse die veel lucht doorlaat en ook jouw armen bedekt. Zo voorkom je dat je huid op de armen wordt verbrand door de hete zon. Ga wel op zoek naar iets wat echt luchtig is, zodat je niet staat te zweten in een te dik shirt.

Zonnebril, petje en zonnebrandcrème

Het altijd dragen van zonnebrandcrème en het ophebben van een petje en/of een zonnebril is altijd erg verstandig. Zo bescherm je je huid tegen de schadelijke hete zon en voorkom je dat er nare gevolgen door komen. Een zonnebril houdt natuurlijk de zon uit je ogen, en zorgt ervoor dat je gewoon alles goed kunt zien zonder met je ogen te moeten knijpen. Op die Tom Ford zonnebril dus! Een petje beschermt je gezicht of je nek van de hete zon en zorgt ervoor dat ook je hoofdhuid niet hoeft te lijden onder de hete zon.

Doe het rustig aan

Het is warm – dan is het oké om even helemaal niks te doen! Je kunt binnen een activiteit doen of gewoon even helemaal niks doen. Op het strand liggen, in je hotelkamer liggen, een terrasje pakken, wat je maar wil! Je hoeft niet de hele tijd actief bezig te gaan. Lekker een boekje lezen of muziek luisteren. Als je wel actief door de stad gaat lopen, een wandeling maakt of bijvoorbeeld gaat sporten is het logisch dat je het al snel een stuk warmer krijgt en dat kan ook gevaarlijk zijn – je moet natuurlijk geen zonnesteek krijgen. Doe het dus vooral gewoon lekker rustig aan!

 

Tips voor een vakantie in een zonnig land