Een van de grote voordelen van private lease is dat je de beschikking krijgt over een nieuwe auto die je zelf hebt uitgezocht, zonder dat je vooraf in eenmaal een groot bedrag hoeft te betalen. Daarnaast wordt je ontzorgd doordat de leasemaatschappij, als eigenaar van de auto, wegenbelasting en autoverzekering betaalt. Ook onderhoud en reparaties worden keurig door de leasemaatschappij betaald. Het enig wat jij betaalt zijn de brandstofkosten, parkeerkosten en eventuele boetes.

Kachelen

Extra rustgevend is nog de gedachte dat onderzoek van de Consumentenbond heeft uitgewezen dat private lease goedkoper is dan het kopen van een auto met geleend geld. Kortom, je hebt alle reden om tevreden met jezelf te zijn en lekker op vakantie te gaan! Lekker met je nieuwe private leaseauto over de snelweg naar het zonnige zuiden kachelen! Of kies je liever voor een binnendoor route? De keuze is aan jou.

Mooie plekjes bezoeken met de leaseauto

Zeker een private leaseauto die is voorzien van een automatische versnellingsbak, nodigt uit om de snelweg te ontlopen. Weliswaar doe je er een stuk langer over om op je vakantiebestemming te geraken, maar het voordeel is dat je al tijdens de reis ernaartoe al echt op vakantie bent. Zeker als je ook nog tussendoor een aantal stops en overnachtingen  inbouwt op mooie plekjes. Dan rijd je ontspannen met je private lease automaat naar je vakantiebestemming.

Groene kaart

Wist je trouwens dat je met je private leaseauto naar elk Europees land mag rijden dat op je groene kaart staat vermeld? De groene kaart, eigenlijk is het een groen formulier, is een bewijs dat je auto is verzekerd. Elk Europees land gebruikt hetzelfde formulier, al verschilt natuurlijk de taal waarin het formulier is opgesteld. Het is een daarmee een mooi voorbeeld van Europese samenwerking.

Doorgehaalde landen

Het formulier wordt je verstrekt door de leasemaatschappij en je dient het altijd in je auto te bewaren, voor het geval je betrokken raakt bij een ongeluk. Als je het formulier doorleest zul je zien dat er een tabel op staat met landen waarin je auto is verzekerd. Landen waarin je auto niet is verzekerd, zijn doorgehaald. Dat zijn er gewoonlijk maar een paar en de landen die het betreft, staan vaak ook niet bekend als geweldig mooie vakantielanden. Dit betekent dat zo ongeveer heel Europa beschikbaar is als vakantiebestemming voor jou en je gezin!

Hoe werkt vervangend vervoer met private lease?

Tenslotte moet je er wel rekening mee houden dat je bij pech in het buitenland geen recht hebt op vervangend vervoer. Het recht op vervangend vervoer met een private leaseauto geldt alleen in Nederland. Gelukkig loop je met je gloednieuwe private leaseauto niet zo een groot risico dat je auto er plotseling mee ophoudt. Toch is het misschien een goed idee om voor de duur van je vakantie zelf een verzekering af te sluiten, waarmee je toch recht hebt op vervangend vervoer in het geval van panne. Zo kun je helemaal relaxed op vakantie

Op vakantie met de private leaseauto