Het kan weer. Een familieweekend boeken. Samen met je familieleden genieten van elkaars gezelschap, leuke activiteiten doen en heerlijk eten en drinken. De belangrijkste vraag is, waar vind ik een geschikte accommodatie om in te overnachten. Hoe maak ik het alle familieleden naar de zin?

Familieweekend boeken voor 10 tot 20 personen

De meeste familieweekenden worden georganiseerd voor groepen van 10 tot 20 personen en in die categorie is het aanbod geschikte vakantieverblijven groot. Of je nu een vakantiehuis voor 10 personen zoekt of een vakantieboerderij, zowel in Nederland, België en elders in Europa is het aanbod geschikte familieweekend accommodaties groot. Het ultieme familieweekend verblijf is een groot vakantiehuis met privé zwembad. Een tafeltennistafel en biljart maakt het weekendje weg met de familie nog leuker.

Een familie uitje boeken met een groep groter dan 20 personen

Met een groep groter dan 20 personen een familie uitje in Nederland boeken? Dat vergt een behoorlijke voorbereiding. Niet alleen moet er een plan voor activiteiten gemaakt worden, ook het vervoer en eten en drinken moet georganiseerd. En bij een grote groep is de kans groot dat er één of meerdere mensen slecht ter ben zijn op personen een bepaald dieet hebben. Hoe groter de groep, hoe méér maatwerk. Daar komt bij dat groepsaccommodaties en grote vakantiehuizen voor groepen groter dan 20 personen dun gezaaid. Het is dus zaak een vakantiehuis grote groep Nederland te boeken, die past bij de samenstelling en wensen van de groep familieleden.

Aantal slaapkamers en kwaliteit bedden van belang

Als je een familieweekend boekt en er 2 of 3 dagen blijft overnachten, is het zaak dat de bedden dik in orde zijn. Hotelbedden of boxspring bedden hebben de voorkeur. Uiteraard moeten de bedden al opgemaakt zijn als je bij je vakantiebestemming aan komt. Minstens zo belangrijk als de kwaliteit van de bedden en de matrassen is het aantal twee- en één persoons slaapkamers. Er zullen ongetwijfeld familieleden zijn die een eigen slaapkamer willen terwijl anderen weer een grote slaapkamer met eigen toilet en sanitair wensen. Breng de slaapwensen van de familieleden goed in kaart en huur een vakantiehuis grote groep met voldoende slaapkamers, goede bedden en eigen toilet en sanitair.

Familieweekend boeken in het buitenland

Als je een familieweekend wilt houden buiten Nederland, valt er nog meer te organiseren. Op de eerste plaats heb je te maken met de Coronaregels die gelden. Met een grote groep op vakantie gaan, betekent misschien wel met de familie uit eten en een museum, stad of concertgebouw bezoeken. Je zal tijdens je familie uitje vaak moeten bewijzen dat je “Coronaproof” bent en een QR code tonen. Zoek goed uit of er familieleden zijn die geen QR code kunnen laten zien en breng in kaar wat de gevolgen zijn. Indien je problemen verwacht of eventuele reisbeperkingen, is het wellicht verstandige een familieweekend accommodatie in Nederland te organiseren.

Als één of meer familieleden een fysieke beperking hebben

In het geval één of meer familieleden fysieke problemen hebben, is het zaak het programma van het familieweekend daarop aan te passen. En er moet een groot vakantiehuis of groepsaccommodatie gevonden worden, waarbij het slaap- en woonprogramma op de begane grond is. Wellicht zijn er specifieke hulpmiddelen of andere voorzieningen voor gehandicapten nodig. Bij het organiseren van een familieweekend komt heel wat kijken. Dat geldt zeker voor een familiedag, uitje of weekendje weg met een grote groep.

Familieweekend boeken