Je bent net verhuisd naar een nieuw huis en het eerste dat je wilt doen, is jouw nieuwe badkamer inrichten. Er zijn zoveel opties om uit te kiezen: verfkleur, tegels, vloeren en nog veel meer. Deze blog geeft je een aantal ideeën voor het inrichten van je nieuwe badkamer. De producten en inspriratie kan je vinden bij BadkamerXXL.

Kies een verfkleur

Je badkamer decoreren met de juiste kleuren is het belangrijkste wat je kunt doen om je badkamer er geweldig uit te laten zien. De badkamer is de enige kamer in huis waar je de meeste tijd doorbrengt, dus je wilt hem er mooi uit laten zien. De meest populaire kleuren voor een badkamer zijn wit, marineblauw en geel. Er is een vierde optie die geen kleur is, maar een tint. Je kunt een badkamer grijs verven. De grijstint die je de badkamer schildert is belangrijk. Als je een moderne look wilt, kun je hem koel grijs schilderen. Als u een meer elegante uitstraling wilt, kun je deze warm grijs schilderen.

Kies je tegel

De tegel die je kiest is belangrijk. Je kunt kiezen voor natuursteen, keramiek, porselein, graniet of marmer. Natuursteen is de duurste optie, maar ook de meest duurzame. Het is niet poreus, dus je hoeft het niet af te dichten. Keramiek is niet zo duurzaam, maar wel goedkoper. Porselein is de meest populaire optie voor een badkamer. Het is duurzaam, maar ook poreus, dus je zult het moeten verzegelen. Graniet is de meest duurzame van de natuursteen, maar ook de duurste. Het is ook poreus, dus je zult het moeten verzegelen. Marmer is de duurste optie die je hebt, maar ziet er wel heel mooi uit.

De vloer

De vloer die je kiest is het belangrijkste onderdeel van je badkamer. Als jouw badkamer klein is, kun je kiezen voor een linoleum- of vinylvloer. Deze vloeren zijn duurzaam, maar niet de meest duurzame. Als jouw badkamer groot is, kun je kiezen voor een houten vloer, tegel of natuursteen. Houten vloeren zijn zeer duurzaam, maar ze zijn niet het meest bestand tegen vocht. Tegel is de meest populaire optie. Het is niet zo duurzaam, maar ook niet zo duur. Natuursteen is de duurste optie, maar ook de meest duurzame.

Niet vergeten: de armaturen

De armaturen die je kiest, zijn erg belangrijk voor de uitstraling van jouw badkamer. Je moet de juiste kleur kiezen, maar ook het juiste materiaal. Kies je voor messing, dan moet je kiezen voor messing kranen, messing spoelbakken, messing toilet etc. Kies je voor RVS, dan moet je kiezen voor RVS spoelbakken, RVS toiletten, RVS kranen. Het andere materiaal is keramiek. Keramische spoelbakken zijn de meest populaire optie voor een badkamer. Ze zijn niet poreus, dus je hoeft ze niet af te dichten, maar ze zijn ook niet erg duurzaam. Keramische kranen zijn ook populair maar niet erg duurzaam. Het is wel zo als je voor een kiramische look gaat je toilet ook in die stijl plaatst.

Kies de juiste verlichting

De verlichting die je kiest is erg belangrijk voor een badkamer. Je kiest uit veel verschillende badkamerverlichting. Je kunt kiezen voor een wandlamp, een inbouwlamp of een plafondlamp. Je kan ook kiezen voor een kroonluchter. Kies je voor een wandlamp, dan kan je kiezen voor een tl-lamp, een halogeenlamp, een halogeenplafondlamp of een tl-plafondlamp. Kies je voor een inbouwlamp, dan kun je ook voor deze soorten lampen kiezen. Zorg er voor dat als je een plafondlamp kiest je deze op de juise plek plaatst. Een plafondlamp is best aanwezig in je nieuwe badkamer.

Hoe plaats je een nieuwe badkamer in je huis?