Zonder het door te hebben, breng je een groot deel van je leven door in bed. Daarom is het belangrijk om je slaapkamer in te richten naar jouw smaak. Als je een groot bed hebt, kies dan het bijpassend dekbedovertrek 200×220 cm. Een dekbedovertrek 2 persoons bestaat in allerlei afmetingen, dus let erop dat je het goede formaat 2 persoons dekbedovertrek kiest. Als je hierin een keuze hebt gemaakt kun je naar stap 2. Lees verder in deze blog en ontdek hoe je de beste keuze maakt als je een dekbedovertrek wilt kopen. 

De unieke eigenschappen van het dekbedovertrek

Als je eenmaal de juiste afmeting weet van het dekbedovertrek kun je het materiaal kiezen. Hoewel katoen de meest voor de hand liggende keuze is, valt er veel meer te kiezen dan je denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van satijn of flanel-katoen. Deze materialen voelen zacht aan de huid en geven een gevoel van luxe en overdaad, iedere avond als jij naar bed gaat. De meeste mensen kijken eerst naar de kleur van het beddengoed als ze een keuze maken, maar het materiaal is eigenlijk het belangrijkst, want daar merk je het meeste van zodra het licht uitgaat. Het materiaal draagt dus het meeste bij aan de slaapervaring. Het voordeel van satijn of zijde is dat je haar er minder van in de war raakt en er ontstaan minder snel vouwen in de huid. Zo zijn er nog meer materialen waar je uit kunt kiezen en ze hebben allemaal unieke eigenschappen. Zodra je weet welk materiaal het beste bij je past is het tijd om te kiezen voor de kleur en een motief. 

Dekbedovertrekken in allerlei motieven en kleuren 

Sommige dekbedovertrekken hebben een geweven motief, dat betekent dat het textiel reliëf heeft en dat kun je voelen. Niet iedereen vindt dit fijn. Dan is het beter om te kiezen voor een egale stof met een motief dat is aangebracht met verf in plaats van met garen. Een geweven motief is tijdloos en staat mooi op iedere slaapkamer. Een dekbedovertrek zonder geweven motief is ook een toevoeging voor de uitstraling van je slaapkamer en straalt de rust uit die je verwacht van jouw slaapplek. Het is altijd een goed idee om meerdere dekbedovertrekken in huis te hebben, want dan zit je nooit zonder als er een paar in de was zitten. Let er wel op dat je een dekbedovertrek kiest dat bij de rest van de slaapkamer past, zoals de gordijnen en de kleur verf op de muur. Je kunt bijvoorbeeld een stukje stof van je gordijnen meenemen als je naar de winkel gaat om een dekbedovertrek te kiezen.

Kies het dekbedovertrek van je dromen voor twee personen