Soms is het gewoon echt effe too much. Collega’s die zeuren. Familie die wil dat je overal bij bent. Vakantieplannen die keer op keer opgeschoven worden. En dan nog het sporten wat daarnaast moet gebeuren en waar je nooit aan toekomt. Op zo’n moment is er naast een welverdiende (maar onmogelijke) vakantie maar één ding dat uitkomst biedt: echt relaxen. En écht relaxen, dat doe je met een hangmat. Hangmatten zijn er gelukkig eindeloos veel van, of je nu op zoek bent naar een ontzettend luxe exemplaar of gewoon een hangmat voor een prikkie waar je je ook prima in kunt terugtrekken, voor iedereen is er wel één te koop. Er is keuze uit eenpersoons hangmatten, tweepersoons hangmatten, baby-/kinder hangmatten en zelfs complete gezins-hangmatten. Om over de eindeloze kleuren, patronen en andere verschillende opties maar niet te beginnen. 

Het is maar net wat je wil 

De keuze is reuze in de ‘hangmatten-markt’. Niet geheel onbelangrijk ook, want met z’n allen in dezelfde liggen is ook net niks. Met duizenden verschillende hangmatten in allerlei kleuren en maten kun je er altijd wel een paar vinden die goed bij jou (thuis) zouden passen. Bedenk je van te voren wel goed of een eenpersoons hangmat de goede keuze is. Hartstikke lekker natuurlijk- en ideaal om in je eentje tot rust te komen. Maar bedenk je wel dat zodra je even opgestaan bent je plek geheid ingenomen wordt. Als je niet alleen woont kan een tweepersoons hangmat dus wel eens een beter alternatief zijn. Zijn er kleine kinderen in het spel? Neem dan eens een kijkje tussen de familie hangmatten, zodat iedereen gezellig samen kan chillen. Voor kinderen zijn er overigens ook nog speciale kinder- en baby hangmatten te koop op het internet.  Check wel even of het een hangmat is die gemakkelijk mee te nemen is (reishangmat) of dat het om een constructie gaat die bedoeld is om op één plek te zetten. Een complete hangmatset met standaard neem je natuurlijk niet zomaar mee in de auto. 

Shoppen maar

Allemaal leuk en aardig, maar ik zit dit nog wel vanuit een bureaustoel te typen en dat kan natuurlijk niet. Het wordt de hoogste tijd om zelf een hangmat uit te zoeken. Met merken als Valetti, Amazonas, La Siesta en Vivere lijkt me dat het wel moet gaan lukken om een exotische hangmat te kiezen waar ik me thuis in voel. 

Wanneer je echt moet relaxen