Je hebt eigenlijk twee soorten mensen op de wereld… Mensen die ’s ochtends een wekker zetten en mensen die ’s ochtends 5 wekkers zetten. Mensen die houden van zoetige snacks en mensen die houden van zoute snacks. Mensen die hun tosti recht doorsnijden en mensen die hun tosti schuin doorsnijden. Afijn, we kunnen nog wel even doorgaan maar je begrijpt vast wel waar we naartoe willen. Er bestaan twee soorten mensen op de wereld met bepaalde voorkeuren. Zo ook wat betreft het kiezen van een vakantie. De ene persoon kijkt jaarlijks uit naar zijn of haar zomervakantie en de andere kijkt jaarlijks uit naar zijn of haar wintervakantie. De ene partij snapt de ander niet en vice versa. Toch willen we je in dit blog graag vertellen wat er nou zo leuk is aan wintersport!

Sporten en de natuur

De eerste reden waarom de meeste mensen op wintersport gaan is uiteraard omdat ze hier kunnen skiën en/of snowboarden. Deze sporten kun je alleen maar beoefenen in de sneeuw of op de borstelbaan. In Nederland hebben we uiteraard verschillende hallen en banen waar je het gehele jaar door deze sport kunt beoefenen maar dat is niet het echte werkt. Hou je echt van skiën en/of snowboarden dan wil je dit uiteraard doen op kersverse sneeuw. Deze kersverse sneeuw vindt je uiteraard niet in Nederland. Daarvoor moet je afreizen naar het oosten en zuiden van Europa of naar Scandinavië. Hier krijgen wintersporters het ultieme gevoel van skiën en snowboarden omdat ze hier niet alleen kunnen genieten van goede sneeuw maar ook nog eens van de prachtige natuur om zich heen. Die combinatie zorgt voor de ultieme beleving.

Sneeuw en mooi weer

Uiteraard gaan fanatieke wintersporters op wintersport vanwege het sporten maar ook vanwege de sneeuw. Dit creëert een fantastisch landschap. Veel mensen die niet van wintersport houden denken dat het op tijdens de wintersport alleen maar bibberen geblazen is met al die sneeuw en koude temperaturen. Toch is die niet waar want ook tijdens de wintersport kan het behoorlijk warm worden. Natuurlijk ook doordat je bezig bent en je een dikke outfit aanhebt maar ook door de felle zon die schijnt als het niet sneeuwt. Denk je dat je alleen in Spanje of Turkije een bruin kleurtje kan opdoen? Dan heb je het goed mis want ook op de wintersport moet je, je goed insmeren zodat je niet verbrand.

Op en top gezelligheid

Last but not least de gezelligheid. Wintersport staat voor gezelligheid. Vanaf de namiddag duikt iedereen de kroegjes en après ski hutten in om na al dat sporten een welverdiend biertje te drinken. Daarnaast is iedereen in zo’n goede stemming dat er iedere dag een perfecte sfeer hangt. Ook wordt er hier of in de restaurants vaak een hapje gegeten met ze alle waarna er nog een afzakkertje plaats vindt. Rond een uurtje of 8 á 9 beginnen de eerste mensen rustig hun hotel of huisje op te zoeken waarvan sommige nog even genieten van een duik in de hottubs die bijna bij alle huisjes aanwezig zijn. Na deze duik ben je zo rozig dat je als een blok in slaap valt waarna je de volgende ochtend weer uitgerust wakker kan worden om vol energie aan een nieuwe stralende dag te beginnen.

 

 

Waarom wintersport zo leuk is? Hierom!