Haaruitval kan veroorzaakt worden door stress. Als dit inderdaad de oorzaak is, verdwijnt het vaak vanzelf. Heb je inmiddels al langere tijd last van haaruitval? Dan kan dit veroorzaakt worden door het DHT-hormoon. Onder invloed van dit hormoon vallen haren al uit voordat ze hun groeicyclus voltooid hebben. Gevolg hiervan is dat er kale plekken kunnen ontstaan op jouw hoofd. Wil je deze plekken tegengaan? Kies dan voor een haartransplantatie. Hiervoor kun je bij een haarkliniek terecht. Helaas is niet iedere haarkliniek even professioneel. Uiteraard wil je zo’n behandeling alleen bij een goede en gespecialiseerde kliniek ondergaan. Daarom zetten wij hier 4 tips op een rijtje om een geschikte haarkliniek te vinden.

1. Zoek uit welke technieken de kliniek gebruikt

Haarklinieken gebruiken vandaag de dag verschillende technieken om haartransplantaties uit te voeren. Zo worden haren vaak getransplanteerd met behulp van de FUT techniek. Hierbij wordt een stripje haar weggenomen van jouw achterhoofd. Omdat er een wond ontstaat, moet er na afloop gehecht worden. Hierdoor blijft er altijd een litteken achter. Wil je dit niet? Ga dan op zoek naar een haarkliniek die gebruik maakt van de FUE techniek. Bij deze techniek worden haarwortels één voor één weggenomen uit jouw achterhoofd. Er ontstaan slechts kleine wondjes die vanzelf herstellen. Hierdoor worden FUE haartransplantaties vaak als minder ingrijpend beschouwd. 

2. Kijk of ze specialistische behandelingen aanbieden

Heb je kroeshaar en wil je een haartransplantatie ondergaan? Denk dan niet dat je hiervoor bij iedere haarkliniek terecht kunt. Nee, want lang niet iedere kliniek weet hoe zij dit aan moeten pakken. In tegenstelling tot steil haar is kroeshaar lastiger te transplanteren. Dit komt voornamelijk doordat dit haar onder de huid ook krult. Ook als je geen kroeshaar wilt transplanteren raden wij je overigens aan te kijken of een haarkliniek specialistische behandelingen kan verrichten. Dit getuigt namelijk van professionaliteit. Zo kun je in een professionele haarkliniek bijvoorbeeld ook wenkbrauwen en een baard transplanteren. Daarnaast zijn de medewerkers hier vaak gespecialiseerd in haarsparende transplantaties. Ben je opzoek naar een specalist probeer dan de Zantman Kliniek.

3. Verdiep je in de manier van behandelen

Een FUE haartransplantatie herstelt over het algemeen beter dan een FUT haartransplantatie. Als je nog niet eerder een haartransplantatie ondergaan hebt, neig je mogelijk naar de FUE techniek. Dit kan inderdaad een goede keuze zijn, maar helaas is dit lang niet altijd het geval. Omdat haren bij deze techniek één voor één getransplanteerd worden, neemt een ingreep relatief veel tijd in beslag. Gevolg hiervan is dat je al snel een paar uur in dezelfde houding zit. Heb je rugklachten? Dan is dit niet prettig. Overweeg in dat geval voor de FUT techniek te kiezen. Waarom? Omdat je bij deze techniek een houding aanneemt die een stuk prettiger is voor jouw rug.

4. Laat je niet te veel leiden door de prijs

Ben je op zoek naar een geschikte haarkliniek? Dan kijk je ongetwijfeld ook naar de haartransplantatie kosten. Logisch, want je wilt uiteraard niet onnodig veel betalen voor zo’n ingreep. Toch raden wij je aan je niet te veel te laten leiden door de prijs. Waarom niet? Omdat het uiteindelijk belangrijker is dat je op de juiste manier geholpen wordt. Een professionele kliniek biedt jou deze zekerheid. Hier werken uitsluitend ervaren artsen die precies weten hoe zij een haartransplantatie uit moeten voeren. Zodoende hoef jij je nooit zorgen te maken over het eindresultaat. Kies je voor een goedkope haarkliniek? Dan is het eindresultaat mogelijk niet wat je ervan verwacht had.

4 tips voor het uitzoeken van een geschikte haar kliniek