Kamperen. Als je dat woord hoort, waar denk je dan aan? Ben je een groot liefhebber, dan denk je waarschijnlijk aan al die heerlijke vakanties die je in je tent of caravan hebt doorgebracht. Aan lekker in de natuur zijn, aan even terug naar de basis. Ben je een wat minder groot fan, dan komen waarschijnlijk de beelden van gedeelde sanitaire voorzieningen meteen weer naar boven, de luchtbedden die lek bleken te zijn of, nog erger, de tent zelfs die niet bestand was tegen een beetje regen. Je ideeën over kamperen zijn gevormd door de ervaringen die je er zelf mee hebt gehad, dat is logisch. Maar wist je dat veel ervan misschien inmiddels een beetje achterhaald zijn? Er zijn namelijk veel ontwikkelingen geweest op het gebied van kamperen die je zomaar gemist kan hebben!

Weg met dat krappe tentje

Als kind van de vorige eeuw, denk je bij een tent waarschijnlijk meteen aan zo’n net iets te krap ding, waar je bijna op elkaar gestapeld in moest slapen. Hoe anders kan dat tegenwoordig zijn. De safaritent heeft alweer een tijdje geleden zijn intrede gedaan, en dat heeft echt voor een wereld van verschil gezorgd. Een tent waarin je kan staan, waarin je voldoende ruimte hebt. Die prima waterdicht is, waar je in een gewoon bed kan slapen en waarin soms zelfs een eigen keuken of sanitaire ruimte aanwezig is. In niets vergelijkbaar met de tentjes die we van vroeger kennen!

De trend op het gebied van kamperen is luxe. Heb jij vooral herinneringen aan het wat al te basic leven, dan zou je het dus eigenlijk weer eens een tweede kans moeten geven. Het kamperen van nu is heel anders dan dat van de vorige eeuw, terwijl de voordelen wel zijn gebleven.

De voordelen van kamperen

Ja, die voordelen, laten we het daar eens over hebben. Kamperen is tenslotte niet voor niets zo populair bij heel veel mensen, die voordelen zijn er echt.

Er is geen manier om dichter bij de natuur te zijn dan wanneer je kampeert. Ook in zo’n luxe tent zit er alleen een stukje stof tussen jou en de natuur, waar je als vanzelf van kunt genieten. Ook kom je nog eens op plekken waar je als je in een hotel verblijft niet zo snel zal komen.

Je kunt namelijk niet alleen kamperen op een traditionele camping, er komen steeds meer mogelijkheden om te verblijven. Een heel leuke is bijvoorbeeld slapen bij de boer. Klinkt basic, kan dat ook zijn, maar is dat dankzij de luxe tenten meestal niet. Midden in de natuur, vaak op unieke plekjes, terwijl je meteen een kijkje krijgt in het boerenleven. Leuk voor kinderen ook, die vaak betrokken worden bij een deel van de dagelijkse activiteiten op de boerderij. Terwijl jij rustig wakker wordt en een vers eitje eet, zijn zij al druk met de geiten verzorgen of de kippen voeren. Heerlijk, toch?

Heb jij al kennisgemaakt met kamperen nieuwe stijl?