Het lijkt vanzelfsprekend, maar toch niet

Het is een spelletje dat je misschien wel eens tijdens een lange autorit hebt gespeeld. “Ik ga op vakantie en ik neem mee…”, en dan werd er om de beurt iets genoemd dat mee ging, waarna het riedeltje door de volgende herhaalt wordt, mét jouw toevoeging erbij. Je komt dan op de gekste dingen om mee te nemen, om het elkaar zo moeilijk mogelijk te maken. Toch is het al moeilijk genoeg als je serieus een paklijst voor op vakantie probeert samen te stellen. Het lijkt makkelijk om dit te doen, maar het kan een ongelooflijk lastige klus zijn. Niet alleen is het soms lastig in te schatten wat je allemaal nodig gaat hebben, ook word je vaak gelimiteerd door eisen over bagage op het vliegveld. Je begint bij kleding voor elke dag en elke situatie, maar wat dan?

Waardevolle spullen

Dit is een van de eerste dingen waar je naar mijn mening over na moet denken. Sieraden, camera, laptop en dure telefoons, waarschijnlijk wil je graag spullen meenemen die als waardevol zou worden gezien. Hou deze spullen waar mogelijk bij jouw handbagage, in onopvallende omhulsels. Een laptoptas valt bijvoorbeeld wel heel erg op. Bedenk welke spullen noodzakelijk zijn om niet te verliezen, en geef  deze prioriteit tijdens het inpakken. Documenten die van belang zijn zoals verzekering, vliegtickets en paspoort vallen hier uiteraard ook onder.

Kleding

Het hangt natuurlijk helemaal af van hoe jouw vakantie eruit ziet, dus het is belangrijk dat je even bedenkt wat voor kleding je nodig hebt. Misschien kom je weg met een aantal zwembroeken, maar als je een avontuurlijke vakantie aan gaat heb je waarschijnlijk veel verschillende soorten kleding nodig. Stevige stappers en afsluitende kleding om te gaan wandelen, of een wetsuit nemen vaak meer ruimte in beslag dan de eerder genoemde zwembroeken. Oefen van te voren met het in- en uitpakken van de koffer of tas om zeker te weten dat het allemaal past, ook als de douane er flink door heeft lopen wroeten.

Vaccinatie en andere gezondheidszaken

Als je naar een land gaat met een ander klimaat dan Nederland is de kans groot dat je enige voorzorgsmaatregelen moet treffen om ziektes en andere narigheden te voorkomen. Zo is het mogelijk dat vaccinaties verplicht of sterk aangeraden zijn. Bij de Gemeentelijke gezondheidsdienst kunt u vrij snel vaccinaties regelen. Ook kunt u hier terecht voor algemeen advies over bijvoorbeeld muggenbeten. Het is altijd verstandig om muggenspray en andere middelen van bijvoorbeeld Care Plus mee te nemen. Er hangt vaak een prijskaartje aan vaccinaties, maar dat is het natuurlijk meer dan waard om gezond te kunnen blijven!

Ik ga op vakantie en ik neem mee..