Het leggen van een tegelvloer in de woonkamer of keuken wordt steeds populairder in Nederland. Dit is onder andere te danken aan het ruime aanbod tegels waaruit je kunt kiezen. Vroeger had je weinig keuze, maar tegenwoordig zijn tegels er in allerlei kleuren, vormen én maten. Toch kiezen de meeste mensen voor grijze tegels. Ben jij ook benieuwd waarom? Lees dan vooral verder, want in dit artikel lees je precies waarom grijze tegels een sterke basis vormen voor jouw interieur.

De neutrale kleur

Het uitzoeken van een vloer is altijd een behoorlijke klus. Je bent immers op zoek naar de perfecte balans tussen stijlvol én praktisch. Zo moet de vloer bijvoorbeeld goed passen bij al jouw meubels, en moet hij gemakkelijk schoon te maken zijn. Beiden vormen geen enkel probleem bij grijze vloertegels. Grijs kan namelijk worden gecombineerd met vrijwel iedere andere kleur. Hierdoor passen de grijze tegels in zowel klassieke als moderne interieurs. Daarnaast zijn de tegels glad van structuur, waardoor je slechts af en toe even hoeft te stofzuigen en te dweilen.

Tegels zijn duurzaam

Steeds meer mensen kiezen voor een tegelvloer, omdat het één van de meest duurzame materialen is. Wanneer je goed zorgt voor de tegelvloer in je woning, kunnen tegels gemakkelijk twintig jaar mee gaan, en soms zelfs nog véél langer. Deze duurzaamheid spreekt veel mensen aan. We weten immers allemaal dat het kopen van een nieuwe vloer niet goedkoop is. De pijn wordt een beetje verzacht, wanneer je weet dat je héél lang van je nieuwe vloer zult kunnen genieten. Om de pijn in de portemonnee nog iets meer te verzachten, is het overigens slim om te gaan winkelen bij een tegeloutlet. Hier vindt je de mooiste tegelvloeren, voor minder geld!

Geschikt voor vloerverwarming

Vloerverwarming is ongelooflijk populair in Nederland en niet zonder goede redenen. Zo is vloerverwarming niet alleen heerlijk aan de voeten, maar ook zuinig in de kosten. Het leggen van tegelvloer wordt daarom ook steeds vaker gecombineerd met het leggen van vloerverwarming. De meeste tegels geleiden warmte dan ook erg goed. Dit betekent dat de tegels gedurende de wintermaanden heerlijk warm zullen zijn, terwijl ze in de zomer juist koel aanvoelen. Let wel op, en vraag altijd eerst of de tegels van jouw keuze geschikt zijn voor vloerverwarming. Op deze manier kun je vervelende miscommunicaties voorkomen, en kun je optimaal van jouw nieuwe vloer (en verwarming) genieten.

Grijze tegels voor een sterke basis van uw interieur