Of je nu met zijn allen gaat BBQ’en, gourmetten, een weekendje weg, een sportieve activiteit organiseert of elkaar alleen met speciale dagen ziet, familie uitjes horen er zo af en toe bij.  Het hoeft natuurlijk helemaal niet groots, zolang jullie maar om de zoveel tijd weer even bij elkaar komen. Uiteindelijk is dat het doel en moet het voor iedereen leuk blijven. Nu kan het zijn dat er iemand is in de familie die het organiseren van zoiets helemaal top vindt, maar niet iedere familie heeft zo iemand. Het organiseren van zo een activiteit kan soms dus best wel lastig zijn, vooral als je zo af en toe er toch een originele twist aan zou willen geven. Lees snel verder voor een aantal tips waarbij de enige moeite gedaan moet worden het prikken van een datum is.

Airsoft.

Dit is wel vooral voor de echte adrenaline. Dit is dan ook wel aan te raden om deze activiteit met de oudere garde van 18 plus te ondernemen, het kan er nogal heftig aan toe gaan. Airsoft geeft jou en je familie een te gekke militaire ervaring. Het is een spel waar twee teams tegen elkaar spelen. Je wordt bewapend met een schietgeweer en plastic balletjes en je kunt kiezen uit meerdere spellen.

Escaperoom.

Zit je in een iets kleinere familie is het zeker leuk om een bezoekje te plegen aan een escaperoom. Dit is een grote ruimte waar je doorheen moet, maar alleen maar doorheen kaan door verschillende codes te kraken. Super spannend! Je krijgt een uur de tijd om jezelf naar de uitgang te banen. Dit kan dus ook ontzettend versterkend werken voor het relationele gevoel onderling in de familie.

Foute quizzen.

Zin om lekker thuis te blijven? Organiseer een foute quizzen middag. Mocht je tijd en zin hebben kun je dit natuurlijk allemaal zelf in elkaar knutselen. Een ander leuk ideetje is om spellen gewoon te kopen die zeker het goed zullen doen bij de familie. Eventuele opties zijn: “jongens tegen de meiden.”, “ik hou van Holland.” Of “The big music quiz.” Een eventuele toevoeging is een klein presentje voor het winnende team, ook al zal de entertainment van de spellen al genoeg zijn.

Organiseer een verkleed wedstrijd… met thema!

Is jouw familie wel redelijk creatief en houden ze wel van een uitdaging in dit straatje? Daag ze dan uit om langs te komen in hun gekste kostuums en wie wint krijgt een prijs. Een leuke extra is…. Jij mag het thema kiezen!

Zeg maar tot ziens tegen de saaie familie uitjes!