Het is ontzettend populair om naar Azië te reizen, en met goede redenen. Azië heeft ontzettend veel prachtige landen met een rijke historie die vaak nog verder teruggaat dan dat van ons eigen landje. Bovendien zijn de prijzen vaak gewoon erg aantrekkelijk, en vliegreizen naar de andere kant van de wereld zijn meer betaalbaar dan ooit tevoren. Reizen naar Vietnam, Thailand en Indonesië zijn het populairst, maar Azië is erg groot. In alle hype rondom het backpacken door Azië wil je ook landen als Japan niet vergeten, en dit is waarom!

Heerlijk eten

In Japan hebben ze, net als veel andere Aziatische landen, een unieke keuken. De Japanse gerechten gebruiken een breed scala aan geuren en smaken om te ontdekken. De bekendste van de Japanse gerechten is waarschijnlijk toch wel sushi. In de Japanse steden kun je de echte authentieke sushi proeven, in alle soorten maten waar het in geleverd wordt. Er zijn natuurlijk tal van andere gerechten die je wilt proberen, want er zijn genoeg verschillende te krijgen!

Geweldige natuur

Japan is ontzettend rijk aan verschillende landschappen. Plekken zoals Nikko, een stad omsingeld door bergen, zijn nergens anders op de wereld in dezelfde glorie te bewonderen. Met de talloze tours over de bergen heb je een prachtig uitzicht op de Japanse steden en natuurlijke landschappen. De echte avonturiers onder ons zullen zelfs zo hoog mogelijk Mount Fuji op proberen te komen. Behalve de prachtige bergketens is de kenmerkende bloesem een unieke ervaring, al moet je daarvoor natuurlijk wel in het goede seizoen komen.

Unieke cultuur

Verschillende steden claimen de city of light te zijn, maar naar mijn mening kan er maar één de beste zijn. In Tokyo, de hoofdstad van Japan, lijkt het wel of je continu op een kermis loopt. Het af en toe haast post-moderne uiterlijk van de Japanse steden doet je haast vergeten dat Japan één van de rijkste en best gedocumenteerde geschiedenis heeft. In deze futuristische steden zie je dan ook nog talloze tempels, kleine altaars en andere odes aan de geschiedenis.

Te veel om te zien

De Japanse eilanden bieden eigenlijk te veel bezienswaardigheden om alles in korte tijd te zien. Zeker als je zelf van alles moet plannen voor jouw vakantie kan het een onmogelijke opgave lijken om niets over het hoofd te zien. Om stress over een perfecte vakantie te voorkomen kun je er het beste voor kiezen om een complete rondreis Japan te boeken. Door mensen met kennis van de omgeving zijn verschillende pakketten samengesteld. Zo weet je zeker dat je niets mist wat je graag had willen zien!

 

Waarom jij Japan niet links wilt laten liggen