Jullie kind begint al een behoorlijke eigen mening te hebben en wil ook graag een andere kamer. Het baby zijn is er nu wel af dus het is er ook wel echt tijd voor om de kamer eens grondig aan te pakken. Nu moet je dus ook een keuze gaan maken in welke gordijnen dat jullie op de kamer willen hebben.

Creëer een eenvoudige basis met kindergordijnen

Het is misschien vanwege budget technische redenen wel een goed idee om de kindergordijnen neutraal te houden. Zo behoud je de rust in de kamer en wanneer je later nog eens wilt veranderen hoef je niet per se ook de gordijnen aan te passen. Ook zorgt het voor rust en eenheid wanneer je de gordijnen uni kleur houdt. Het kan op die manier jaren mee. Wil je dan de kamer eens veranderen dan hoef je alleen maar een ander behangetje op de muur te doen en dan heb je meteen al een hele andere sfeer daar gecreëerd.

Een vrolijke kleur of dessin

Met gordijnstoffen kan je alle kanten op. Ondanks dat wij net de tip hebben gegeven om te gaan voor en uni kleur wil dat nog niet zeggen dat het per definitie ook meteen saai moet zijn. Je hebt genoeg sprankelende uni kleuren die verre van saai zijn. Ben jij een beetje handig dan kan je de kindergordijnen heel goed zelf maken. Wat nog leuker is dat je dat er dan ook bijpassende sierkussens en een beddensprei bij kunt maken. Zo heb je toch één geheel en past het allemaal goed bij elkaar.

Kies de juiste kindergordijnen

Wanneer je de keuze in gordijnen hebt gemaakt zorg er dan voor dat je ze verduisterend maakt of kies meteen voor verduisterende gordijnen. Niets is zo vervelend als dat je kind in de zomer al heel vroeg wakker is omdat het dan al licht is en weer heel laat pas gaat slapen omdat de dagen dan zo lang zijn. Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor kindergordijnen is het in de kamer lekker donker en zal jouw kindje lekker snel in slaap vallen. Aan de lichtinval in het kamertje zal het dan in ieder geval niet liggen. Bijkomend is dat verduisterende gordijnen brandwerend zijn. Dus niet alleen fijn dat het licht buitengehouden wordt maar ook erg fijn dat ze nog superveilig zijn ook.

 

Hoe kies je gordijnen voor de kinderkamer