Je gezondheid kun je zien als het meest kostbare bezit dat je hebt. Het is dan ook van groot belang om hier zuinig op te zijn. Een gezond leven leiden is belangrijk. Maar daarnaast is het ook waardevol om je gezondheid preventief te laten controleren. Voorkomen is immers beter dan genezen. Dus waarom wachten totdat je lichamelijke ongemakken gaat ervaren als je deze ook kunt voorkomen of beperken? Precies! Laat je gezondheid preventief controleren.

Diverse soorten onderzoeken mogelijk

Dat het uitvoeren van een preventief medisch onderzoek mogelijk is, is uiteraard fijn. Maar wat houdt het exact in? Welke onderzoeken kun je laten uitvoeren? Er zijn allerlei verschillende soorten medische onderzoeken mogelijk. Wil je graag inzicht verkrijgen in de gezondheid van je hart? Dan kun je hiervoor een uitgebreid cardiologisch onderzoek laten uitvoeren. Wil je daarentegen graag weten hoe het met de gezondheid van je huid gesteld is? Dan biedt een preventief dermatologisch onderzoek uitkomst. De mogelijkheden zijn eindeloos als het om preventief medisch onderzoek gaat. Wil je graag een compleet beeld van jouw algehele gezondheid hebben? Dan biedt een totale bodyscan uitkomst. Je gezondheid wordt dan breed middels diverse onderzoeksmethoden onderzocht. Welke medische onderzoeken zou jij willen laten verrichten?

MRI scan van het hoofd

Een onderzoeksmethode die vaak wordt ingezet betreft de MRI scan. Dit is een radiologisch onderzoek waarmee jouw gezondheid goed in beeld kan worden gebracht. Ben je bijvoorbeeld nieuwsgierig hoe het er in jouw hoofd uitziet? Dan kun je een MRI hersenen laten uitvoeren. Zoals de terminologie eigenlijk al doet vermoeden betreft dit een MRI scan van het hoofd. Tijdens deze scan wordt jouw hoofd goed in beeld gebracht. De term hoofdscan zou misschien de lading nog beter dekken. Het zijn namelijk niet alleen jouw hersenen die tijdens de scan zichtbaar worden. Ook jouw holtes kunnen bijvoorbeeld in beeld worden gebracht. Een MRI scan is een effectief medisch onderzoek met een brede toepasbaarheid.

Waarom preventief onderzoek?

In Nederland is de gezondheidszorg ingericht op het genezen van zieke mensen. Uiteraard is het fijn dat je geholpen kunt worden bij ziekte. Maar eigenlijk zou je liever voorkomen dat je ziek wordt. Dit is niet in alle gevallen mogelijk. Maar een vroegtijdige opsporing van eventuele aandoeningen en risicofactoren kan wel bijdragen aan een gunstige prognose. Het is dus waardevol om preventief medisch onderzoek te laten verrichten. Je brengt je auto toch ook naar de garage voor een jaarlijkse beurt? Waarom zou je jouw gezondheid, je meest kostbare bezit, niet laten checken? Preventief medisch onderzoek is een waardevolle investering in jezelf.

Preventief je gezondheid laten controleren