Ga je ook weleens een dagje weg in eigen land? Dan weet je wel hoe leuk de pretparken Nederland zijn. Alle parken houden rekening met het typische Nederlandse klimaat, mooi weer maar kans op een regenbui, waardoor je ergens indoor het vertier voort kan zetten. Opvallend is dat een pretpark in Nederland er vaak voor alle leeftijden is, met de Efteling als voorbeeld.

Het sprookjesbos is leuk voor jong en oud

Het sprookjesbos, dat onderdeel is van de Efteling in Hilvarenbeek, blijft boeien. Misschien zag je het voor het eerst tijdens een schoolreisje, en veel mensen blijven het de rest van hun leven leuk vinden. Voor de absolute liefhebber is het mogelijk om in Efteling Bosrijk sprookjesachtig te overnachten, maar dan is het geen dagje weg meer naar een pretpark Nederland. De Efteling is het grootste attractiepark van Nederland, en voor de echte waaghalzen is de Python een topper. Ondanks dat de Baron 1898 daar niet voor onderdoet en de De Vliegende Hollander een nat pak geeft. Voor velen is het begrijpelijk als je het attractiepark links laat liggen en voor het sprookjesbos kiest, en zo je kleren droog houdt. Maar Nederland heeft meer pretparken dan de Efteling.

Slagharen, Walibi, Hellendoorn of toch maar Duinrell?

Duinrell is een prachtig park op zich. Het is oorspronkelijk opgericht door adelen die moeilijk aan financiële middelen konden komen om het landgoed in stand te houden, en toen maar een pretpark zijn begonnen. Dit met succes! De lijst met attracties is enorm. De Dragonfly is misschien het beste voorbeeld. Het landgoed is mooi met bomen, en de Dragonfly is een achtbaan die tussen de bomen doorgaat. Het is niet zo dynamisch als de Python in de Efteling maar dat maakt het wel meer geschikt voor kinderen. Het vervolg ligt voor de hand, het Kikkerrad. Dat is een reuzenrad en van daaruit heb je mooi uitzicht over het landgoed. Wat Duinrell ook uniek maakt is de Rodelbaan. Om hoogteverschillen de creëren moet je in het vlakke Nederland stellingen bouwen, maar Duinrell ligt in of tegen de duinen. Hierdoor is er een natuurlijk helling, en daar kun je vanaf rodelen. Duinrell is een leuke optie als je voor een dagje weg naar een pretpark Nederland kiest. Maar vergeet ook Slagharen, Walibi, en Hellendoorn niet.

Er is veel keuze, en dat in zo'n klein landje

Als je het dagje weg gaat plannen, en online gaat neuzen waar je naartoe wil, dan is het eigenlijk ongelooflijk hoeveel pretparken wij hebben. Bij alle pretparken Nederland tel je zo tientallen attracties. Bijvoorbeeld Hellendoorn, dat zijn 28 attracties. Aldaar moet je gewoon kiezen waar je in wilt. Allemaal zal misschien niet gaan, want je wil ook nog even rustig zitten en wat eten en drinken. Misschien moet je het meer rationeel selecteren. Wat is de samenstelling van de groep? Zijn er echt kleine kinderen, zo klein dat zij op veel plekken gratis mee naar binnen mogen? Heb je een gezin met wat grotere kinderen die zoveel mogelijk moeten leren, dus een leerzaam dagje uit moeten hebben? Misschien heb je geen kinderen, en moet het gewoon zo ruig mogelijk zijn? In de al omschreven Efteling staat de Python en de Baron 1898 waar je de nodige G-krachten voor je kiezen krijgt, dan is dat misschien de beste keuze voor een dagje weg naar de pretparken Nederland.

Het leuke van pretparken Nederland