Veel mensen zijn wel bekend met het bedrukken van T-shirts of het laten drukken van flyers of een tekst op een tote bag. Maar in principe kun je bijna alles laat bedrukken, zoals jassen, bloempotten of vlaggen. Een vlag bedrukken is veel minder moeilijk dat je denkt. Het kan misschien niet thuis met je eigen printer, maar dat geldt wel voor meer dingen. Bovendien hebben heel veel mensen helemaal geen printer en gaan ze voor alles naar de printshop. Als je naar een grotere printshop gaat, waar ze meer printen dan alleen foto’s en documenten, kun je daar ongetwijfeld met je plannen voor je vlag terecht. Als je twijfelt, is het slim om van tevoren even te bellen naar de printshop in kwestie, of even op de website te kijken. Dan weet je zeker dat je jezelf niet blij maakt met een dode mus en je geen kostbare tijd verspilt. Bij sommige printshops hoef je er helemaal niet heen, maar kun je alles online regelen.

Leuk voor een feestje

Het voordeel van een vlag is dat je vrij veel ruimte hebt om iets te printen. Nu is het niet verstandig om je hele vlag vol met kleine teksten te zetten, want daar schiet je niets mee op. Dan kunnen mensen het immers niet lezen van een afstand, en dan ga je aan het hele doel van een vlag voorbij. Maar een paar grote woorden, een leuk plaatje of een grappige foto kan natuurlijk wel. Misschien wil je met je huisgenoten wel graag een geinige vlag voor jullie huisfeest. Of zoek je met je voetbalteam nog een teamvlag die iedereen mooi vindt en die mee kan naar al jullie wedstrijden. Niets is te gek, maar het is wel fijn om na te denken over het design. Je wilt immers dat je vlag een tijdje mee gaat! Het zou zonde zijn als je er te snel op uitgekeken raakt, of dat het een te drukke print wordt. Kies voor een paar kleuren of een korte tekst, en houd het verder simpel.

Representatief en vlot

Je kunt natuurlijk ook gewoon het icoon of logo van de sportclub in kwestie op de vlag van je team laten drukken. Of, als het voor jezelf is, het logo van de club of de naam van de band waar je fan van bent. Een vlag bedrukken met logo is ook iets wat bedrijven af en toe doen, bijvoorbeeld voor een studie- of heidag waarbij alle collega’s bij elkaar komen. Dat is in ieder geval origineler dan een notitieboekje of map met het logo, want uiteindelijk moet je daar meestal het grootste deel weer van weggooien. Zo’n vlag kun je aan al je medewerkers geven, maar je kunt hem natuurlijk ook uit het raam van je kantoor hangen. Het is wat minder definitief dan een hele gevel laten verbouwen, maar het geeft toch aan waar het bedrijf gevestigd zit. Bovendien ziet het er vrolijk en toch professioneel uit, en welk bedrijf wil dat nou niet?

Je kunt overal op printen