Een laptop is eigenlijk niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Vanaf jongs af aan leren we er op school al mee om te gaan en ook op het werk kunnen we niet meer anders dan met een laptop werken. Het is natuurlijk de uitvinding van de eeuw maar welke laptop is nou eigenlijk het meest geschikt voor jouw? Er zijn inmiddels namelijk zoveel modellen op de markt. Van een game pc tot aan een studielaptop en van verschillende maten tot verschillende prijzen. Maar welke moet je nu kiezen?

Waar wil je, je laptop voor gebruiken?

Allereerst is het heel belangrijk om voor jezelf te bedenken waar je, je laptop voor wilt gebruiken. Een laptop voor je studie moet namelijk aan hele andere dingen voldoen dan een laptop die je wilt gebruiken als game pc. Bij de verschillende tussen de laptops kan je bijvoorbeeld denken aan grootte van het scherm of het gewicht maar ook aan snelheid, besturingssysteem en processor. Wil je, je laptop voor je studie of werk gebruiken? Dan moet die vooral niet te groot en te zwaar zijn. Waarschijnlijk moet je deze namelijk elke dag meenemen naar en terugbrengen van je school of werk. Daarnaast moet er waarschijnlijk minimaal Word en Excel opzitten. Ben je opzoek naar een laptop die je wilt gebruiken als game pc? Dan wil je natuurlijk een groot scherm zodat je alles goed kunt zien. Daarnaast moet er een goede processor inzitten en een videokaart zodat je ongestoord kunt spelen.

Wat is je budget?

Naast je wensen en behoeften moet je, je ook afvragen hoeveel geld je aan een laptop wilt besteden. Laptops zijn er in verschillende prijsklasse. Je kunt een laptop al kopen vanaf 200 euro maar er zijn ook modellen die voor 600 of 800 euro over de toonbank gaan of die zelfs voor duizenden euro’s worden verkocht. Een duurdere laptop hoeft niet perse beter te zijn maar vaak zijn deze modellen wel nieuwer en bevatten ze de nieuwste functies en updates. Toch hebben sommige dure laptops functies die je voor je studie of werk bijvoorbeeld helemaal niet nodig hebt. Het is leuk maar een beetje overbodig. Voor een goede studie- of werklaptop zit je met een budget van 400 tot 600 euro wel goed. Dat wil zeggen dat je hiervoor zeker een goede laptop hebt. Daaronder uiteraard ook wel maar het is even zoeken. Lees in ieder geval wel altijd even de reviews voordat je een laptop aanschaft. Ben je opzoek naar een laptop voor het gamen? Denk dan aan een budget 600 tot 1.000 euro. Van een game pc verwacht en vraag je net even iets meer en daar staat de prijs ook naar.

En, weet jij al welke laptop het beste bij jouw past?

 

Zo vind je de laptop die het best bij je past