Ieder mens is uniek. Dit geld voor iemand zijn karakter, kledingkeuze, huidskleur en zelfs voor iemand zijn haar. Niet ieder haar is hetzelfde en gelukkig maar want anders zou het nog saai worden als we allemaal lange, stijlen en blonde lokken hadden. Ieder haar is uniek maar toch kunnen we het haar wel opdelen in verschillende haartypes. Zo heeft de ene persoon bijvoorbeeld wat droger haar terwijl de andere juist wat vetter haar heeft door een wat vettere hoofdhuid. Daarnaast kan je haar ook nog beschadigd of broos zijn terwijl sommige mensen gewoon “normaal” haar hebben. En ieder haartype dient uiteraard weer anders behandeld. Benieuwd welke haarverzorging bij jouw haartype past? Je leest het hier.

Vet haar

Sommige mensen hebben van nature een vettere huid. De talgproductie werkt op veel meer toeren laten we maar zeggen en dit kan vele oorzaken hebben. Het geval van een hogere talgproductie is dat je huid vetter wordt. Niet alleen je gezicht maar ook je hoofdhuid en waardoor ook je haar. Maar hoe kan je vet haar het beste verzorgen? In ieder geval niet door het vaker te wassen. Hoe vaker jij je haar gaat wassen hoe droger het wordt. Hoe droger je haar en hoofdhuid wordt hoe meer de talgproductie aan het werk gaat en des te sneller wordt je haar weer vet. Dit werkt dus averechts. Kies voor een milde verzorging, zonder vetten of oliën, die de huid vooral niet uitdroogt maar ook niet vetter maakt.

Normaal haar

Eigenlijk bestaat er geen normaal haar maar “normaal haar” zit tussen vet en droog haar in. Jouw haartype kan eigenlijk het meeste hebben van alle haartypes. Hij raakt niet zo snel van slag van een iets vettere of drogere verzorging. Dit haartype kan zichzelf als het waren goed voorzien in alles wat het nodig heeft. Toch moet je wel oppassen met je verzorging. Als je te agressieve verzorging gebruikt kan het zijn dat je haartype alsnog veranderd naar vet of droog haar omdat je de natuurlijke balans hebt aangetast. Kies daarom altijd voor een milde verzorging die in balans is. Redken heeft een breed assortiment voor alle soorten haartypes en weet precies wat jouw haar nodig heeft.

Droog haar

Onder dit haartypes vallen eigenlijk meerdere types. Je kunt van jezelf droog haar hebben maar je haar kan ook beschadigd of broos zijn geworden waardoor het droog aanvoelt. Draag haar van nature kan komen door een lage talgproductie. En beschadigd of broos haar kan komen door hitte, verf en andere onnatuurlijke dingen die je met je haar doet. Al deze haartypes hebben eigenlijk maar een ding nodig en dat is intensieve verzorging. Intensieve verzorgingsproducten bevat vetten en oliën die zowel je haar als hoofdhuid weer in balans brengen. Redken heeft ook voor dit haartype de juiste verzorging.

 

Deze haarverzorging past het best bij jouw haar