Fan van een lekkere sportsessie? Daar heb je natuurlijk wel goede sportkleding bij nodig! Hoewel je zomaar een simpel tenue aan kunt trekken, heb je er meer baat bij om de juiste outfit te dragen. Zo haal je het maximale uit je workouts! We delen onze tips: let hierop bij het kiezen van jouw sportkleding.

Looks van je sportkleding

Laten we de looks voorop stellen: je wilt er natuurlijk wel gewoon goed uitzien tijdens je trainingen! Gelukkig is er tegenwoordig veel sportkleding te vinden met een modieus design. Draag bijvoorbeeld sportkleding in je lievelingskleur: van basic in zwart, grijs of blauw tot juist unieke kleuren zoals geel, oranje of groen. Alles is er te vinden! Denk na over de gewenste fit: van loszittend tot liever nauwsluitend. Je kunt ook je favoriete clubs laten prijken op je sportkleding. Dol op voetbal? Draag dan voetbalkleding in jouw gewenste look. Van veel clubs zijn er tenues te vinden. Trek bijvoorbeeld Real Madrid trainingspakken aan bij je sportmomenten. Niet alleen als je zelf een balletje gaat trappen, maar net zo goed in de gym of bij het hardlopen.

Draag kwaliteit bij het sporten

Bij sportkleding is het belangrijk om voor kwaliteit te kiezen. Zo ben je er namelijk zeker van dat je sportkleding wel een tijdje met je meegaat. De kleding moet immers wel tegen een stootje kunnen! Zorg dat je outfit bestand is tegen verschillende weertypes bijvoorbeeld. Ook bij contactsporten is het essentieel dat je stevige stoffen draagt. En het is alleen maar ideaal als je favoriete sporttenue lekker lang meegaat!

Speciale eigenschappen in je sportkleding

Bedenk welke speciale eigenschappen voor je sportkleding voor jou belangrijk zijn. Zo kun je denken aan een lichtgewicht afwerking of een stretchy fit, om je vrij te voelen in al je bewegingen. Of wellicht zoek je juist sportkleding met compressie, voor extra bescherming van je spieren. Misschien is het voor jou belangrijk dat je vocht goed wordt afgevoerd. Of draag sportkleding met ruime zakken, waar je al je benodigdheden in kwijt kunt – van je telefoon tot je sleutels. Nog meer om aan te denken? Als je in het donker sport, bijvoorbeeld als hardloper of fietser, is het slim om kleding met reflecterende details aan te trekken. Zo blijf je goed zichtbaar!

Juiste materiaalsoorten van sportkleding

In het verlengde van de juiste eigenschappen van je sportkleding, is het ook verstandig om naar de passende materiaalsoort te kijken. Zo is katoen niet altijd ideaal voor het sporten: deze stof is relatief zwaar en houdt veel vocht vast. Je kunt bijvoorbeeld beter denken aan polyester als je je in het zweet gaat werken, wat vaak wordt verwerkt in sportkleding. Zo is polyester sneldrogend en licht – eigenschappen die je natuurlijk goed van pas komen in je sportoutfit!

Waar moet je op letten om de ideale sportkleding te kopen?