Fonteinmeubels zijn kleine kastjes met een fontein die je in je toiletruimte of badkamer kan bevestigen. Een fonteinmeubel zorgt ervoor dat je extra opbergruimte creëert. Dit is handig voor extra handdoeken, schoonmaakmiddel of om wc rollen in op te bergen. Fonteinmeubels kan je terugvinden in vele verschillende stijlen zodat je zeker weet dat er iets bijpassends te vinden is voor je interieur. Je kan hierbij denken aan minimalistisch en modern of bijvoorbeeld een landelijke en klassieke stijl. Een fonteinmeubel maakt je toilet of badkamer helemaal compleet.

Fonteinmeubels die passen bij je interieur

Fonteinmeubels hebben zowel voor- als nadelen. De voordelen zijn de extra opbergruimte die je creëert voor je spullen die je liever niet in het zicht wilt hebben liggen en daarnaast voegen ze ook nog een vleugje luxe en stijl toe aan je toilet of badkamer. De nadelen zijn dat ze beenruimte innemen en daarom vaak niet geschikt zijn voor kleine toiletruimtes. Er zijn fonteinkastjes te koop van diverse merken en hierdoor heb je een grote selectie om uit te kiezen. Je kan hierdoor voor ieder gewenst budget, groot of klein altijd een geschikt fonteinmeubel vinden. Daarnaast kan je uiteraard ook nog kiezen uit materialen of merken die je persoonlijk aanspreken als je dat belangrijk vindt.

Welk merk kies je voor je fonteinkastje?

Er zijn luxere merken en meer toegankelijk geprijsde merken die fonteinkastjes voor in je toilet of badkamer aanbieden. Verschillende merken waar je uit kan kiezen zijn Clou, Luca, Blinq, Wiesbaden en Ink. De luxere merken zoals Luca en Clou hebben vaak een unieke uitstraling doordat ze gebruik maken van de hoogste kwaliteit materialen en dit zie je direct terug in de uitstraling van hun producten en tevens in de prijsklasse. Er zijn ook in het middensegment fonteinmeubels te vinden voor een prima kwaliteit en prijs, alleen de materialen die gebruikt worden zullen wat minder luxe zijn. Oftewel er is genoeg keuze voor je toilet of badkamer op het gebied van fonteinkastjes.

De materialen van een fonteinmeubel

De fontein bestaat uit een bakje dat gemaakt kan zijn van verschillende materialen. Er zijn uitvoeringen beschikbaar van keramiek, hardsteen, composiet en nog andere materialen. Je kan in de meeste gevallen zelf kiezen welke fonteinbak je bij je meubel geleverd wilt krijgen. De onderkast is in de meeste gevallen gemaakt van MDF of spaanplaat. De afwerking bestaat uit een laagje fineer (hout) of een lak waarbij je uit verschillende kleuren kan kiezen. In sommige gevallen vind je ook massief hout als optie terug. Je kan een fonteinmeubel op het internet bij een webshop aanschaffen of in een fysieke winkel, net waar je voorkeur naar uitgaat. Op het internet vind je vaak een bredere keuze terug aan mogelijkheden.

Kiezen voor fonteinmeubels in je toilet of badkamer