Het kan erg fijn zijn om af en toe iets te veranderen aan een woning. De woonkamer opnieuw inrichten,  de vloer eruit halen, of de badkamer veranderen. Vaak zijn deze veranderingen wel een hele onderneming. Niet alleen gaat een complete verbouwing van een kamer veel geld kosten, het kost ook erg veel tijd en moeite. Gelukkig zijn er manieren om wél een fris gevoel te creëren zonder daar een complete verbouwing voor nodig te hebben. Hier ga ik een paar ideeën geven om de badkamer op te fleuren met relatief simpele ingrepen.

Verf de muren

Alle tegels vervangen kan een verschrikkelijke klus zijn, of juist heel erg leuk. Hoe dan ook, het is zeker een tijdrovende klus. Om dezelfde indruk te krijgen kun je de bestaande tegels ook verven. Hier heb je wel goede grondverf voor nodig, die meestal op olie gebaseerd is. Afhangende van jouw type muur heb je natuurlijk andere verf nodig, dus vraag van te voren advies als je er zelf geen raad mee weet. Een andere kleur kan erg vernieuwend zijn, of misschien wil je alleen maar een andere tint van dezelfde kleur. Hoe dan ook, een badkamer verven is een stuk minder werk dan helemaal opnieuw betegelen.

Vervang de accessoires

Zonder dat je het doorhebt beïnvloedt de stijl van de spullen in een badkamer ontzettend hoe het eruit ziet. De saaie gloeilamp kun je bijvoorbeeld vervangen voor stijlvolle inbouwspots. Hiermee kun je ook nog een beetje winst boeken voor de spiegel, met betere verlichting. Alledaagse spullen als handdoeken, zeepjes en gordijnen kunnen een groot verschil maken wanneer een ander kleurenthema gebruikt wordt. Misschien is er wel plek voor een klein kunstwerkje, of een aantal leuke planten!

Verplaats een aantal spullen

Ik had zelf erg lang de wasmachine en droger in de badkamer staan. Dit was wel handig omdat ik de wasmand altijd vul voordat ik ga douchen. Hierdoor kon ik in één beweging van de wasmand naar de machine, maar goed. Uiteindelijk heb ik de wasmachine en droger verplaatst naar de schuur, en ik hou hier heel veel ruimte door over. Door daar een tafeltje met wat plantjes neer te zetten ziet mijn badkamer er een stuk vrolijker uit. Misschien heb jij dan geen wasmachine om te verplaatsen, maar misschien zijn er wel andere mogelijkheden. Een klein beetje winst in open ruimte kan erg verfrissend werken. Hopelijk heb je nu een beetje een idee hoe je de badkamer kunt verfrissen zonder hier dagenlang mee bezig te zijn!

Jouw badkamer verfrissen zonder al te veel moeite

Vorig artikel
Volgend artikel