Vanaf een jaar of 25 wordt er toch het een en ander verwacht van een “jong” volwassenen. Het liefste zien mensen je met een vriend of een vriendin en in een mooie woning waar je dankzij je goede baan een begint kunt maken aan jullie huisje, boompje, beestje. Want die huisje, boompje, beestje realiseren kost natuurlijk even tijd. Je weet niet hoeveel tijd je er in moet investeren voordat het lukt. Zeker als we het over een kind hebben. Maar ben jij er eigenlijk wel klaar voor om vader te worden of wacht je misschien nog liever even een paar jaartjes tegen alle verwachtingen in?

Vrouwen versus Mannen

Naar aanleiding van verschillende onderzoeken mogen we wel concluderen dat vrouwen veel eerder klaar zijn voor kinderen dan mannen. Het lijkt alsof veel vrouwen op hun 20ste al volwassen zijn geworden terwijl sommige mannen op hun 30ste nog steeds het liefste thuis wonen en de hele dag achter de PlayStation zitten. Vrouwen willen zich het liefste zo snel mogelijk settelen terwijl mannen het nog wel even prima vinden zo. Maar hoe ga je hier nu mee om als je vriendin al heel graag kinderen wilt maar jij eigenlijk nog even wilt wachten? Ga je hier dan toch in mee om haar een plezier te doen? Of ben je er gewoon nog even niet klaar voor? En hoe vertel je haar dit op een vriendelijke manier zonder dat ze meteen het slechtste gevoel krijgt? Door te praten! Vertel je vriendin eerlijk hoe je, je over de situatie voelt. Zij wil vast ook nog wel even wachten als je der nog niet klaar voor bent maar je aan haar vertellen hoe het ervoor staat.

En wat als je er wel klaar voor bent?

Dan ga je de meeste spannende tijd maar ook de meeste mooie tijd tegemoet. Als jij en je vriendin klaar zijn voor gezinsuitbreiding dan krijgen jullie het mooiste geschenk wat de wereld ons maar kan geven. Een kleine versie van jullie zelf. En ook al vind je andere kinderen misschien wel helemaal niet leuk, jouw kind wordt de mooiste en de leukste van de hele wereld. Als jullie kind geboren is, is het wel altijd raadzaam om als vader een vaderschapstest te doen om alles ook officieel goed te regelen voor het kind. Een vaderschapstest kan je tegenwoordig ook gewoon heel makkelijk thuis doen. Wil jij een vaderschapstest bestellen maar dit wel anoniem doen? Zelf dat kan. Dan krijg je de vaderschapstest gewoon in een blanco envelop thuisgestuurd, hoe makkelijk is dat?

Ben jij klaar om vader te worden?