De titel vraag het al, waar kan je allemaal kunstgras toepassen om jouw woonomgeving op te fleuren? Het antwoord is verrassend, omdat de toename in kwaliteit en duurzaamheid steeds meer opties bied.

In de tuin

Kunstgras kopen en laten leggen in de tuin word alsmaar populairder. Met goede reden ook, kunstgras is heel praktisch. Nu we steeds vaker op werk zetten in genoeg te doen hebben als we thuis zijn is er voor veel mensen weinig tijd over om de tuin te onderhoud. Tegelijkertijd willen we er wel van genieten. Kunstgras is daarmee een handige oplossing hiervoor. Je hoeft het nooit te maaien, het blijft mooi en is niet gevoelig voor onkruid. Een hele middag maaien en paardenbloemen uit gazon trekken is niet iets waar iedereen zin in heeft. Kunstgras helpt je een mooi gazon te behouden die haast plug and play is. Je laat het leggen en het zit meteen. Daarnaast hoef je ook geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken op kunstgras. Daarmee houd je de bodem schoner en gebruik je minder chemische producten. Kunstgras is daarmee een stukje duurzamer. Kunstgras is sowieso duurzaam omdat het zo lang meegaat. In het begin maakte men zich nog wel zorgen over de slijtsels die vrij zouden komen bij gebruik, maar tegenwoordig zijn hiervoor genoeg opties die compleet verantwoord zijn. Wees dus gerust, je hoeft niet met de stofzuiger over het gazon.

Op het balkon

Een nepgras balkon is tegenwoordig helemaal hip. Veel mensen hebben maar weinig groen waar ze wonen, en kunstgras bied daar een perfecte oplossing. Je kan het neer leggen zonder angst dat er aarde over de rand kruimelt. Behalve dat het er leuk uitziet voelt het ook prettiger aan je voeten. Vaak is de betonnen ondergrond wat ruw aan je voeten. Daarom legt men ook zo vaak latten erover. Kunstgras vult die textuur optie ene stukje beter omdat het ontworpen is om goed aan je voeten te voelen. Daarnaast helpt kunstgras enorm met de temperatuur op je balkon. Zo een betonnen plaat kan erg warm worden, wat onprettig is aan je voeten. Kunstgras daarentegen warmt niet zo snel op omdat er veel lucht tussen de bladen zit, wat isoleert. Dit werkt niet alleen voor de zon van boven, maar ook de zon van opzij. Wanneer het blok eronder warm wordt bied kunstgras een isolatie laag tegen de warmte radiatie die daarvan komt. Al met al kan je dus goed de temperatuur reguleren met kunstgras.

Kunstgras, waarvoor kan je het gebruiken?