Veel mensen zijn nog heerlijk actief op latere leeftijd. Gelukkig maar, want dat is goed voor de gezondheid en het geeft een gevoel van vrijheid. Maar soms is het prettig als de mensen in hun omgeving weten waar de oudere heer of dame in kwestie zich bevindt, voor het geval er iets gebeurt. Je kunt er dan voor kiezen om een alarm horloge om te doen bij deze persoon. Deze kan grote voordelen opleveren en daarbij ook zorgen voor enige bescherming van ouderen in jouw omgeving. Wat is handig om te weten over dit horloge?

Een alarm horloge heb je altijd bij je

Een alarm horloge is een handig alarmeringsproduct, waarmee ouderen eenvoudig om hulp kunnen vragen in geval van een calamiteit. Doordat deze gewoon als een horloge gedragen wordt, is het een functioneel product en zal deze ook niet heel erg opvallen. Vrijwel iedereen heeft immers wel eens een horloge om. Doordat dit product in deze vorm komt, kun je hem altijd bij je dragen en tijdens een noodsituatie een vooraf ingesteld contactpersoon oproepen. De kans dat er op tijd hulp komt, is hierdoor groter dan wanneer je geen alarmeringsproducten tot jouw beschikking hebt.

Het alarmeren van een contactpersoon

De werking van een alarm horloge is heel eenvoudig. Op het horloge zit namelijk een alarmknop aan de zijkant, die je kunt indrukken voor drie seconden indien er een noodsituatie is. Verder hoef je niets meer te doen. De persoon die jij hebt ingesteld als contactpersoon wordt dan direct door het horloge gebeld. Zodra deze persoon zijn telefoon opneemt kun je vertellen wat er is gebeurd. Het horloge werkt dan net als de luidspreker van een telefoon. De contactpersoon kan dan meteen actie ondernemen, zoals een ambulance bellen, indien nodig.

De simkaart en de bijbehorende app

Het horloge is voorzien van een simkaart. Zo ben je niet alleen thuis, maar ook onderweg vindbaar en bereikbaar. De simkaart kun je opwaarderen door middel van prepaid tegoed, zodat het horloge kan bellen. Daarnaast kun je hem koppelen aan een app, zodat jouw contactpersoon jouw locatie op ieder moment kan bekijken en hierdoor ook extra maatregelen kan treffen indien een noodsituatie zich voordoet. In de app kun je meerdere contactpersonen koppelen. Dit is handig wanneer de zorg voor een oudere gedeeld wordt met meerdere personen. Met een alarm horloge kan men dus genieten van meer zelfstandigheid op latere leeftijd, wat niet alleen voor de persoon zelf prettig is, maar ook voor diens verzorgers.

Dit moet je weten over een alarm horloge