Ben je in het bezit van zilveren objecten en wil je deze verkopen? Wij vertellen alles wat je moet weten over de verkoop van zilver. Zo kom je er onder andere achter welke objecten je kunt verkopen, hoe je de prijs kunt bepalen en waar je het best jouw zilver kunt verkopen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Verschillende zilveren objecten

Bij het verkopen van zilveren objecten zullen de meeste mensen als eerst denken aan sieraden. Toch zijn er ook veel andere objecten die je kunt verkopen. Denk bijvoorbeeld aan zilveren munten, penningen en bestek. Dus, heb je thuis een verzameling aan Nederlands zilvergeld of munten uit andere landen waar je niets meer mee doet? Dan is het zeker de moeite waard om de verkoop van deze munten te overwegen.

Waarom zilver verkopen?

Er zijn verschillende redenen om zilver te verkopen. Zo kan het zijn dat je objecten thuis hebt liggen die je niet meer gebruikt of niet meer wilt bewaren. Daarnaast kun je met het verkopen van zilver goed geld verdienen. Een reden voor de verkoop kan dus ook zijn om schulden af te betalen of om een andere grote aankoop te kunnen doen.

Taxatie

Wanneer je van plan bent om zilveren objecten te verkopen, is het handig om deze eerst te laten taxeren. Door taxatie kom je erachter wat het zilver waard is en welke prijs je er dus voor kunt krijgen. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken. Je kunt zilver eenvoudig laten taxeren door een juwelier of gespecialiseerde taxateur. Je kunt dit doen in een fysieke winkel, maar je kunt het ook online laten taxeren. Door middel van foto’s en een korte omschrijving kunnen experts bepalen hoeveel jouw zilver waard is.

Waar kun je zilver verkopen?

Wanneer je zeker weet dat je zilver wilt verkopen, kun je dit op verschillende manieren doen. Zo kun je objecten bijvoorbeeld online aanbieden op Marktplaats, verkopen aan een particulier of aan een betrouwbare organisatie die gespecialiseerd is in zilver inkoop. Wanneer je kiest voor de laatste optie, weet je zeker dat je een eerlijke prijs krijgt voor jouw zilveren objecten. De zilver inkoop bij Feddema is bijvoorbeeld erg betrouwbaar. Zilveren voorwerpen worden bekeken door experts om vervolgens de prijs te bepalen aan de hand van het zilvergehalte, gewicht en de staat waarin het voorwerp verkeert. Bij Feddema kun je eenvoudig online een afspraak maken voor het verkopen van jouw zilver.

Zilver verkopen: dit moet je weten!